Allerheiligen nog aan toe!

Donderdag 26 juni. In het Schwarzwald, maar ook richting de moezel is het volgens weeronline de komende dagen mooi weer, zo rond de 24 graden, wat wolkjes en zon.

We rijden van de camping af om direct richting het Noorden te rijden, maar komen naar een kilometertje of 20 een bordje tegen met de tekst “waterval en ruïne van het Allerheiligen klooster”. Dat is leuk!

Dus daar maar ingereden, en wat een leuk slingerdeslang-omhoogkruipend weggetje! Dat belooft al veel goeds, bovendien hebben we in deze vakantie ook nog geen waterval gezien, dus dat werd tijd.

Het klooster van rond 1200 is inderdaad een echte ruïne, maar nog prachtig om te zien. Het bord bij de ingang is trouwens ook erg indrukwekkend, gemaakt tussen twee echte boomstammen met prachtig vertakte wortels.

Er is een uitje van een psychiatrische afdeling, de hele groep houdt het terrasje bezet, dus wij naar de waterval gewandeld. Na een kilometertje horen we het geruis al, het is een schattig watervalletje, niet echt eentje met veel gedonder en geraas, maar past precies bij het oude klooster.

Weer terug naar het cafeetje, alwaar de gehele groep nog steeds aan de shag, cola en patat zit, ze hebben geen vin verroerd. Er is net een plekje vrijgekomen en snel een theetje en koffie gedaan, want hierna gaan we toch wel aardig wat kilometers maken.

Onderweg geprobeerd in de rijdende camper wat foto’s van de omgeving te maken om uiteindelijk tegen het eind van de middag te eindigen op charme-camping ‘Moselhöhe‘ in het plaatsje Heidenburg.

2 gedachten over “Allerheiligen nog aan toe!”

  1. Weer leuk beschreven wat jullie zoal meemaken, fijn om zo samen te wandelen. Lees alles, maar reageer niet bij alles. Denk wel aan jullie en de beelden van de plaatsjes komen bekend voor. Jullie gaan nu naar Rietje en familie, veel plezier met elkaar en tot schrijfs dan maar weer.
    Liefs en groeten van pa en ma

    1. Ja is mooi daar en jullie zijn hier al vaak geweest. Voor Ronald alles nieuw. Wij denken ook aan jullie <3

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven