Bijen in de tuin…

Thuiskomen van vakantie en dezelfde avond staat imker Herminne op de stoep met een bijenvolkje, die hoop ik uit gaat groeien tot een echt volwassen prachtig zoemend volk!

We wachten al een paar maanden op een eigen dameskudde ;), maar de weersomstandigheden waren niet goed, en nog steeds niet. Het is te koud en te weinig voedsel, zodat de bijen straks bijgevoerd moeten worden met suikerwater om de winter te kunnen overleven.

De honing is dan ook niet voor ons, maar voor de bijen zelf, dat is ook wel zo aardig, want zij hebben zich er voor uitgesloofd. Bijen zijn ontzettend belangrijk voor de bestuiving van gewassen en voor het ontstaan van vruchten en groenten. Vandaar dat we zo blij zijn met dit ijverige volkje!

Maar eerst eens kijken of ze tevreden met dit plekje in onze tuin zijn, gisteravond zoemden ze een beetje bozig, want het is niet leuk ineens gevangen en verplaatst te worden. Gelukkig gingen ze tegen 22 uur allemaal de kast in voor de broodnodige nachtrust.

Vanmorgen was de rust alweer in de tent aanwezig en bijen zoemden af en aan met mooie goudgele klompjes aan de pootjes. Morgen zal Herminne komen met een grotere kast en dan moeten ze nog een keer verkassen dus. Ik mag ‘beheerder’ zijn, wat zoveel betekent als goed opletten hoe ze zich voelen, aanschouwen en als er iets niet klopt, snel bij Herminne aan de bel trekken…

3 gedachten over “Bijen in de tuin…”

  1. Ellare van rhee

    Deze tuin is super ecologisch !!! Met veel geduld en liefde is dit bijenvolk opgenomen in het geheel !!! Het is een vaststaand feit dat dit volkje het hier bijzonder naar hun zin zal hebben !!!

  2. Hé wat gaaf zeg…. toch bijen in je tuin. Heerlijk om te genieten van het gezoem om je heen…
    Veel plezier ermee!!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven