Bohuslän Bloemetjesroute

10 juli, dinsdag, we zijn precies 1 week onderweg! We worden zoals bijna elke ochtend heel vroeg even gewekt door een zanglijster. Altijd tegen 4.15 uur… daarna slapen we weer tot half 9.

Het is buiten heerlijk opgefrist door de regenbuien van gisteravond. Vandaag willen we een stuk rijden van de toeristische Bohuslän kustroute van Kungshamn naar Grebbestad.

Als we 5 minuten onderweg zijn op het eiland Orust stoppen we al weer vanwege het prachtige uitzicht over de Kalvöfjorden. We kunnen hier wel aan de gang blijven met Oooooh’s, Aaaaah’s en foto’s maken. We besluiten om eerst even een flink stuk te rijden, echter bij de afslag richting Bokenäs stuiten we op onze eerste Loppis van deze vakantie! En meteen is het bingo! Twee super Zweeds aandoende houten ‘engelen’ kaarsenstandaards lachen mij toe. De verkoper ziet aan mijn verliefde blik dat hij beet heeft. Voor 50 Zweedse Kronen mag ik ze hebben. Wat een schatjes!

Verder gaat het via de pont (met de toepasselijke naam Neptunus) bij Finsbo het Gullmarn over en dan richting Kungshamn. Onderweg komen we een fietser tegen, bepakt en bezakt, die zorgt voor kleine opstoppinkjes, grote campers kunnen niet zomaar passeren. Fietsen hier is levensgevaarlijk, vinden wij.

Deze bloemetjesroute is prachtig en we willen nu wel stoppen vanwege het zonnige weer en de mooie kust. Maar waar? Aangezien alles er even aanlokkelijk uitziet gaan we gewoon maar ergens van de route af. Bovallstrand lijkt ons wel wat.

En of het wat is! We kunnen ons eigenlijk geen mooiere, zonniger dag en scherenkustgevoelens voorstellen dan hier. Een plaatje is het! Overal liggen de badgasten op de grote gladde stenen, het water is vele tinten blauw. En helder, zo helder dat we zeenaalden zien zwemmen. Het ruikt naar zee en vakantie!

We eten een broodje en drinken thee bij het haventje en lopen 2 uurtjes rond en genieten ons te pletter. We beseffen weer eens te meer hoe ontzagwekkend de natuur is en hoe dankbaar we mogen zijn hiervan te kunnen genieten.

Zo mooi dat we ook gelijk maar een filmpje hebben geplakt van alle opnames die we vandaag maakten. Kijk maar:

We doen boodschappen bij de ICA aan het Strand en willen nu (de nog maar) 20 kilometer doorrijden naar Fjällbacka. Ik vind nergens een camping of camperplek in boekjes of apps bij dit dorpje. Dat hoeft natuurlijk ook niet. We komen onderweg altijd wel wat tegen en nu dus ook.

Bij een gehuchtje Hestrand zien we de Middalarna Camper-Ställplats en rijden we de heuvel op en Ronald parkeert als altijd, precies goed, onze Husbil achterwaarts in. Wat een leuke en rustige plek! Voor het staan, water- en stroomverbruik kunnen we 16 euro in een envelop doen met ons kenteken erop genoteerd en dan in de brievenbus gooien. Er is zelfs een houten douchecabine, midden tussen de bomen. Het water wordt verwarmd door een zonnepaneel!

We wassen onze aardbeien, onderweg bij een stalletje gekocht, en drinken een licht biertje. We horen geschreeuw in de lucht en zien 5 zeearenden boven de kust scheren….

Daarna genieten we opnieuw van alles wat we net hebben gezien doordat we samen alle foto’s bekijken. Eén foto (gemaakt door een badgast) gebruiken we voor de nieuwe header (kopfoto) van onze website. We zitten bevallig op een scherenrots met Bovallstrand en het haventje op de achtergrond.

Morgen dus Fjällbacka en meer…..

2 gedachten over “Bohuslän Bloemetjesroute”

  1. Hanneke, ik weet geen andere superlatieven te bedenken dan “wederom een schitterend verslag. Wat een prachtig land en als ik naar de bootjes en boten kijk in de havens, dan is de levensstandaard daar behoorlijk hoog. Ook van het filmpje hebben we genoten en bevestigd alleen maar weer hoe mooi dat land is. We kijken uit naar “de volgende blog

    1. Tusen tack, Willem! Het kan niet anders dan schitterend zijn in dit schitterende landschap en met schitterend weer! Leuk dat jullie ons zo volgen!
      Liefs, Johanna från Sverige 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven