Camping Waldwiesen in Birkenfeld

De Moezelwijn was weggezakt en wij wilden verder zakken naar het Zuiden. Ook van Duitsland hebben we een “Charme Camping” boekje en daar eentje uitgeplukt die ons wel aanstond bij het plaatsje Birkenfeld (Saar-Hunsrück).

Alleen binnendoorweggetjes genomen, da’s toch veel leuker dan al dat autobaangedoe.  Via de Hunsrück Höhenstrasse en de Edelsteinstrasse (prachtige toeristische wegen en weggetjes) aangekomen in Idar-Oberstein.

Nog zo een toeristische trekpleister vanwege de enorme hoeveelheid edelstenen die hier te vinden zijn, edelsteengrotten, slijperijen, groeven en winkeltjes, noem maar op. Maar het was maandag…….. Montag ist überall RUHE-tag. Boffen wij ff! Geen toerist gezien dus, maar ook geen edelstenen, hahahahaha, alles dicht, behalve een kleine slijperij.

Door naar charmecamping Waldwiesen, die inderdaad heel charmant is, plekjes mooi beschut en veel privacy (we lijken wel kluizenaars op onze vakantie, of heet dat anti-socialen?). De eigenaresse, een oude gravin, heeft haar zaakjes goed op orde en goed onder de duim. Ze houdt van rustige en nette kampeerders, dus we zijn gewaarschuwd! Ook zij is heel charmant, vertelt veel over alle wandel- en fietstochten in de buurt en overlaadt ons met tips en folders.

De volgende ochtend, dinsdag 17 juni hebben we de ‘uilenroute’ gelopen, die vlak achter de camping begint, maar eer Hanneke daar achter was, hadden we al 30 minuten rondgelopen. De uilenroute is ca. 10 km lang en was erg schattig en mooi vanwege de vele bloemen langs de gras- en korenvelden. Volgens Ronald allemaal ‘rogge’. Die heeft er ook verstand van namelijk.

De uilenroute werd helaas halverwege meer een horzelroute, dat was minder, maar al flink doorlopend hebben we ze verslagen, die prikbeesten. Ik weet zeker dat Elles de hele weg had lopen gillen met al die zwermen om haar heen 😀 . Gelukkig hebben we ook nog andere beesten gezien, een vosje en 2 herten en bij de camping een eekhoorntje voor de camper.

O ja, en we slapen superdepuper in de camper, we liggen tegen 23 uur (jawel!!!) in bed en slapen rustig 8-9 uur achter elkaar door. Ook deze camping is heel stil, ssssstttttt.

Woensdag een gedeelte van een prachtige wandelroute in het plaatsje Nohen, op ca. 10 km van de camping gewandeld. Speciaal aanbevolen door de gravin: ‘de Nohener-Nahe-Schleife’ van 12 km lengte. Genoemd naar het plaatsje en de rivier. Een Schleife is een soort strik, een rondwandeling. Was ook een prachtige route, met onderweg mooie vergezichten, een wijntje die voor elke wandelaar klaarstaat bij een hoogtepunt (terwijl je dan nog 8 km moet wandelen….). Halverwege hebben we de kortere route terug naar het dorp genomen, been en knie-spieren van Hanneke waren nog niet helemaal hersteld van de dag ervoor.

Vond Ronald helemaal niet erg……. iets van bier of wijn…..

4 gedachten over “Camping Waldwiesen in Birkenfeld”

  1. het één en ander gelezen en de foto’s bekeken, mooi weer en jullie genieten !! Ga zo door, jammer dat je wat spierpijn hebt, maar het lopen gaat weer een beetje. veel liefs en tot ziens, groeten van ons beiden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven