‘Dag Ali’ op woensdag 18 juli!

‘Dag Ali’ of Dagali? 

Vandaag weer een wisselvallige dag, in de ochtend wat miezer of een flinke bui en tegen het eind van de middag weer prachtig weer. We merken dat dit zo’n beetje het dagelijkse weertype is. Dus eerst maar weer rijden en een paar stadjes aan doen en daarna een leuke camping opzoeken om in de zon te rusten en te lezen. 

We hebben het eerste stuk de weg 51 in zuidelijke richting gevolgd naar Fagernes, Gol en Geilo (dit is dan de weg 7). Die laatste twee stadjes zijn echt gericht op de sneeuw, veel skistations en loipes. In Gol een zelf samengesteld broodje gegeten in de zon. 

We hebben vanochtend de veerboot teruggeboekt voor dinsdag 24 juli van Larvik naar Hirtshals in Denemarken. Dan zijn we dus weer op het ‘vaste land’. We hopen daarna nog een paar dagen in Denemarken langs het strand te kunnen vertoeven. 

Maar eerst lekker verder in Noorwegen. Als laatste hoogtepunt willen we graag de hoogste berg van Zuid-Noorwegen gaan beklimmen, de Gaustatoppen. In het weekend zal het stralend weer worden, dat weten we zeker! Dan kunnen we lekker gaan klauteren. Vandaag nog een camping opzoeken richting deze toppen dus. 

We zijn beland in het plaatsje Dagali, veel leuker natuurlijk is ‘Dag Ali’ ­čÖé (weg 40 richting Kongsberg), natuurlijk ook weer een prachtige weg met veel steigingen en dalingen. Op de Hallandtunet camping vinden we superrust. Er is bijna niemand, geen strakke waterval naast de deur, alleen het geruis van een rivier in de verte. Zelfs geen eigenaar of ‘resepsjon’ medewerker te bekennen, dus we zetten de camper op een mooi plekje neer.

De camping is nu uitgestorven, maar we zien op plaatjes en met onze ogen dat het hier volgens ons ook een teringherrie kan zijn, er staat een tipi (tenten) plek naast ons, we denken voor schoolkampen of teambuildingsdagen? En er zijn hier regelmatig motorsport en raftingkampen. Nu dus lekker niemand!

Om 20 uur komt de eigenaar met een superoud volkswagenbusje langs om het sta-geld te incasseren. Dit gebeurt vaker op Noorse campings, gewoon je camper neerzetten en de betaling komt later.
’s Avonds net tijdens het eten een prachtige dubbele regenboog voor onze neus en hiermee kunnen we de dag weer voldaan afsluiten!

2 gedachten over “‘Dag Ali’ op woensdag 18 juli!”

  1. Het is goed dat het weer niet perfect is anders was het veel drukker geweest. Nu is het zoals ik het lees precies goed, druilerig als je onderweg bent, redelijk als je iets gaat ondernemen en het zonnetje als je lekker op de plaats van bestemming bent en buiten de belevenissen van die dag en het prachtige land herbeleefd onder het genot van …….. (bier is volgens mij al lang op). Ik wens jullie nog heeeeeeel veeeeeeeel goede dagen toe. Groeten, Ruud. P.s. Hier is voor de aankomende jaren genoeg regen gevallen.

  2. Ja Ruud, helemaal mee eens! We hebben helemaal niets te klagen! Het is inderdaad goed vertoeven hier! Gegroet van ons en volgende week zullen we de zon meenemen naar Nederland…
    O ja, en het bier is inderdaad op. Gelukkig hebben ze hier staatwinkels: ‘Vinmonopolets’ geheten. Duur, maar dan drink je tenminste ook met aandacht!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven