Eerste week rondje Scandinavië

Joepieeeeee! Zondag 31 mei is onze langopgewachte Scandinavië reis begonnen. Met de boot van Puttgarden naar Rødby in Denemarken. Over de prachtige Öresunbrug via Malmö het mooie golvende Zuid-Zweden ingereden.

Even stiekem vertellen: we waren nog geen 3 uur onderweg toen in de buurt van Bremen koelvloeistof lekte. Hahahaha, maar echt niet leuk. Alle onderdelen van onze schattige campert zowat in de laatste 6 weken vervangen, behalve net dat leidinkje…. Maar Ronald bleef koel…. En Hermann en Hermann van garage Peters in Lübeck ook, zij hebben in een ochtend het lek gevonden en gerepareerd.

Via de ferry en de Öresundbrug Skåne inrijden is net alsof je Zuid Engeland bezoekt, smalle weggetjes met stenen walletjes, koeien en kalfjes die loslopen, schattige huisjes met een soort houten ‘knuppeldaken’. Dit alles in een heuvelachtig landschap neergezet.

Onze eerste 2 dagen hebben we benut voor het nationale park Söderåsen (er zijn 29 NP in Zweden en we hebben er al een stuk of 8 bezocht, dus nu nog 21 te gaan 😉 ). Hier komen we nog eens terug, want vanwege een dag regen niet alle wandelingen kunnen maken.

Meerdere malen in Skåne hebben we, meestal boven pas gemaaid grasland, een aantal rode wouwen gezien!
Ze hingen boven het pas gemaaide land te loeren op muizen en andere diertjes. Vergelijkbaar denk ik met wat we in Eefde wel eens zien, als de ooievaars het pas gemaaide land afstruinen.

Rode wouw, foto: Vogelbescherming België
Rode wouw, foto: Vogelbescherming België

Daarna wild gekampeerd in een prachtig natuurreservaat en naar het volgende NP gereden aan de Zuidoostelijke kust: Stenshuvud bij het plaatsje Kivik. Wat een prachtig park! De blauwe Botnische Golf, witte zandstranden met prachtig gekleurde stenen. En als toetje een schattige witte Fyren (vuurtoren). Ook hier niet alle wandelroutes gedaan omdat we vast nog een keer hier naar toe gaan reizen.

Volgens ‘weeronline’ wordt het de komende 2 weken in het Zuidoosten van Zweden prachtig weer, we gaan de kustlijn volgen besluiten we en ook langzamer dan we eigenlijk hadden bedacht. Want in het midden en zeker het Noorden van Zweden is het weer nog koud en nat.

Na een  flink stuk de E22 gevolgd te hebben omhoog, even Västervik, een oud zeemansdorpje en Kristianopel aangedaan om daarna weer schattige kustweggetjes te vervolgen naar camping Skeppevik bij het plaatstje Bergkvara. Met uitzicht op de Kalmarsund. Een camping die volgens ons de titel charmecamping mag dragen!

Hier twee dagen gestaan en een heerlijke kustwandeling gemaakt door een vogelgebied met visarenden (volgens de campingeigenaar….). Helemaal tot rust komen door al die vogel- en watergeluiden. Ronald kan inmiddels de plaatselijke koekoek heel goed nadoen, zodat ze met elkaar koekoeken. De campingvos die hier rondwaart helaas niet gezien.

We zijn helemaal rozig van de zeewind en het heerlijke zonnetje en met zo’n 20 graden de komende week in het vooruitzicht, blijven we nog een poosje aan deze kant van het land, misschien nog wel even het eiland Öland aanwippen, wie weet…..

11 gedachten over “Eerste week rondje Scandinavië”

  1. Zat net 10 minuten geleden te denken: wanneer zie ik Han en Ron? En jawel, op mijn wenken bediend!
   Ziet er geweldig uit. Geniet ze!

 1. Leuk om weer jullie reis verhalen te lezen. Komen jullie nog op de camping waar we met elkaar hebben gestaan.. Goede reis verder…

 2. Wat leuk zo’n verslag!! Ik blijf jullie volgen… Kom ik ook nog eens in Scandinavië.

 3. Prachtig allemaal, net samen met vaders het allemaal bekeken. Beetje jaloers zijn we wel, maar we leven wel met jullie mee. Liefs van ons beiden

 4. Helga van Aken

  Ik zie dat jullie erg genieten…en wat mooi is het daar zeg!!!!
  Een hele fijne reis en vakantie gewenst

 5. AnneMarie van Aken

  Geweldig, drie maanden trekken, wat zullen jullie genieten. Veel plezier.

 6. Een leuke en originele manier van verslag doen.
  Zal het met belangstelling blijven volgen

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven