Filmpjes van onze wandeltocht naar de gletsjer

Gisteren schreef Hanneke al een stukje over onze wandeling naar de Haugabreen, waarbij ook een flink aantal foto’s geplaatst zijn.

Vandaar dat we filmpjes even bewaard hebben en apart plaatsen: in dit bericht dus.

Het was nog een flinke klus om ze te bewerken, we hadden namelijk veel opnames gemaakt, gewoon, omdat het zo erg mooi was…
Maar goed, ziehier het resultaat.

De klim naar de breen was eerst lieflijk met weitjes, bloemetjes en schapenbellen- en blaten op de achtergrond. Verder lekker stil met veel watervalgeruis. Het tweede gedeelte, de echte klauter- en waterklim is heftig, zeker de laatste honderd meter als de rode bewegwijzering het laat afweten. De gletsjertong is inmiddels een stuk gesmolten en we moeten zelf bepalen hoe we het laatste stuk lopen. Maar gehaald met lekker natte voeten!

De afdaling was ook prachtig, met nog steeds mooi weer. En pannenkoeken smaken veel lekkerder in zo’n omgeving dan aan de keukentafel! Hier kun je in het begin goed zien dat we vele watervalletjes hebben moeten oversteken en wat later veel over stenen moesten stappen om droge voeten te houden (ook niet gelukt dus….).

Wat ons betreft opnieuw genieten!

1 gedachte over “Filmpjes van onze wandeltocht naar de gletsjer”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven