Het Zwarte Woud

Ook al blijft het heerlijk weer in de regio waar we nu zijn, Hanneke kan met haar arme kuiten en scheenbenen (echt waar, nog nooit zoveel spierpijn gehad….) toch niet wandelen, dus dan gebruiken we de camper maar waar die voor is bedoeld: camperen.

We camperen op ons gemakje via leuke weggetjes naar Dahn, vlak tegen de Franse grens, in het Pfälzerwald met mooie rode rotsformaties. Een charmecamping volgens de ANWB campingkeurmeester.

Nou dat zal vast wel, in het laag-laagseizoen, nu is het een drukte van jewelste, met lange rijen wachtende medecamperaars en kinderrijke gezinnen voor de slagboom.

Het was ook al raar rustig op de weg en geen enkele winkel, zelfs de Lidl of Aldi, was open. Dus gokten we op een of andere Duitse feestdag op 19 juni? En jawel hoor, de campingeigenaar vertelde dat het zelfs 4 dagen feest was! En katholiek feest weliswaar (Sacramentsdag) maar elke Zuid-Duitser heeft dan een vrije dag en knopen er nu de vrijdag en het weekend eraan vast. Vandaar de campingdrukte.

Morgen zijn de winkels gewoon weer open verzekerde hij ons. Nou gelukkig maar, je zult nu zonder bier zitten! En wij willen dahr echt niet stahn in Dahn!

Dus verder richting het Zuiden, een idyllisch campingetje opgezocht, camping Müllerwiese in Enzklösterle, net voorbij Nonnenmiss (hahahaha), en om er te komen moesten we over een allerprachtigst weggetje met vele haarspeldbochten en mooie uitzichten. Alvast een voorproefje van het Zwitserse straks in september.

Hier in de namiddag op de bijna enige plek die nog over was neergestreken in Het Zwarte Woud, de vooruitzichten zijn warm en lekker wandelweer, ahummmmm.

Vanaf dit blog ontvangen de abonnees op nieuwe blogs weer een e-mail bij verschijnen, zoals jullie gezien/gemerkt hebben…
Dit was de afgelopen drie blogjes mis gegaan… (Overigens: afzeggen mag ook hoor!)

10 gedachten over “Het Zwarte Woud”

 1. Tjonge, pas weg bij ons en nu al weer vakantie.
  Geniet ervan – wij zijn 10 dagen naar Terschelling geweest en morgen mag ik weer aanvangen in het DZ.

  1. Ha Karin, ja is zeker mooi hier! Beenspieren al wat beter, is ws een bijwerking van de anti-histaminicum die ik sinds 10 dgn slik, net maar eens bij de bijwerkingen gekeken in de bijsluiter. Dus nu is het kiezen of jeuk, of spierpijn 😉

 2. louisekleinherenbrink

  Wat is de wereld prachtig! Jullie camper trouwens ook!!
  Hele fijne dagen nog, liefs, Louise

 3. spallie san

  hoi Hanneke en Ronald
  Al weer weg?? Of hebben we elkaar weer zo lang niet gezien.
  Mooi he met zo’n campertje.
  Wil en ik gingen in een V.Wtje campertje.
  Leuk wat van jullie weer te horen.
  Liefs Wil en Michiel

  1. Ha Michiel, de tijd vliegt dus! Ja heerlijk zo’n campertje hoor. Bij slecht weer kun je zo vertrekken en je komt bijna overal 😉 Ook groeten en liefs voor jullie terug!

 4. John en monique

  Hoi
  Lekker genieten met zijn tweeën.. Heel veel wandel plezier. Lekker blijven schrijven, leuk om te lezen.. Gr John en Monique

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven