Huwelijksdag-en-nacht op Senja!

Hoera! Vandaag en ook afgelopen nacht, wat geen nacht was… zijn we 28 jaar getrouwd. 28 jaar geleden liep iedereen met zweetdruppeltjes op het voorhoofd rond bij het tuinfeest in Halle-Heide. Want toen, net als nu in Eefde, was het rond de 30 graden.

Je kunt het aan de foto’s ook zien, dat het erg warm was. En vele mensen, waaronder ik, liepen eind van de middag op blote voeten door het gras.

Ik weet nog, dat Frank, onze fotograaf, de laatste foto’s maar met moeite van ons gedaan kreeg, wij waren er helemaal klaar mee, met dat mooi zitten in de warmte. Gelukkig heeft Frank zijn werk goed afgerond!

Nu geen transpiratiesnor, maar 12 graden aan de kust van het eiland Senja. Vandaag zijn we na het huwelijksontbijt 😉 met de huwelijkssteen, die ik een paar dagen geleden op het strand van de Badderfjorden heb gevonden, het plaatsje Husøy gaan verkennen.

Heerlijk weer, zelfs warm te noemen, want de wind is gaan liggen, lopen we door het dorp-eilandje met een klein vuurtorentje aan het einde op de rots. We zijn dol op vuurtorentjes, dus we klimmen er naartoe en zijn hier een half uurtje mee zoet.

Dan terug naar het kleine ‘Joker’ supermarktje en jawel hoor! Hier geen vega ballen maar wel vega schijven, zelfs glutenvrije-, lactosearme- en andere speciale producten. In zo’n uithoek! We vertellen de eigenaresse dat we haar Joker winkel super vinden.

In de middag rijden we naar een andere uithoek van het eiland. De toeristenrouteweg 862 is aan onderhoud toe en we kachelen kilometers lang achter een ‘Ledebil’ (leidauto) over een weg vol hobbels, kuilen en diepe gaten (volgens Ronald lijkt deze weg wel een beetje op ons huwelijk, maar dat zijn zijn woorden, hihihihi). We stoppen in het dorpje Mefjordvær en parkeren de camper met de neus naar de Noorse zee. Hier is verder helemaal niets. Na een kort wandelingetje warmen we ‘Tony’s’ chocolademelk op en kloppen echte slagroom. Een ware feestdrank. Proost op onze huwelijksdag!

Tijdens de avondwandeling zien we een allerliefst plaatje van een meeuw en komen we erachter dat de rotsen voor onze camper op een prachtige manier zijn uitgeslepen door water, wind en andere natuurkrachten. Sommige delen lijken net op een stenen waterval…

8 gedachten over “Huwelijksdag-en-nacht op Senja!”

  1. Gefeliciteerd met jullie 28e jaar. Ondanks de hobbels en bobbels komen jullie wel tot bijzondere momenten zowel in jullie reis als in jullie leven samen. Geniet er van. Fantastisch om mee te lezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven