Letterlijke en figuurlijke hoogtepunten op 6 juli!

‘Zij leven hoog, zij leven hoog!” Ja hoog vanwege 25 jaar ‘gemalen’. Jullie weten wel:  “Ze houden ontzettend veel van elkaar, hij van hem en zij van haar….” En hoog omdat we op deze mooie dag ook nog eens onze wens hebben vervuld: de Preikestolen in Jorpeland beklimmen.

Dus letterlijke en figuurlijke hoogtepunten! Vroeg op (alweer) en om 9 uur stonden we aan het begin van de klim.

De beklimming was niet voor watjes…. een hele klauterpartij van ca. 2 uur omhoog (alle lichaamsdelen gebruikend) tot bovenop het plateau van de Preikestolen met adembenemend uitzicht over het Lysefjord. Het was geweldig en alle superlatieven die hierover geschreven zijn kloppen! 

Ronald ging nog lekker over de rand hangen om een filmpje te scoren, zodat ik al bijna dacht dat we ons 25 jarig huwelijk + 1 dag niet meer mee zouden maken….. Mijn hoogtevrees viel mee, zolang ik maar niet over een rand de diepte in keek. 

De klim naar beneden was vervelender (het hoogtepunt al gehad en de zon brandde volop), maar we bleken echte afdaalgeiten te zijn, als je de vaart erin houdt gaat het een stuk beter dan langzaam steen voor steen naar beneden hoppen. 
En heel fijn dat we zo vroeg waren, want tegen 13 uur kwamen er busladingen vol naar boven geklommen. 

Aan het eind bij de ‘hytta’ een welverdiend ijsje gescoord en snel een paar km verderop gereden naar de Solvik Camping waar een verkwikkende douche heel welkom was!

Hieronder enkele foto’s van deze mooie dag. Wat filmpjes zijn hier te bekijken.

2 gedachten over “Letterlijke en figuurlijke hoogtepunten op 6 juli!”

  1. Gefeliciteerd met jullie 25 jaar ++++ bij elkaar zijn. Het is wel jammer dat jullie zover weg zijn en dat jullie dit bericht daardoor pas 1 dag later kunnen lezen. Het ziet er allemaal top uit en ik verheug mij nu al op jullie 26 jaar bij elkaar zijn all-inclusive* PARTY op jullie camping/meditatieoord in Noorwegen.

    Groeten van Ruud, Joke en de rest.

    *Volledige vergoeding van alle onkosten (reis,verblijfskosten, eten, drinken, etc.) :mrgreen:

  2. Hihihihi, we zitten hier nu wel op een camping waarvan de eigenaar volgend jaar gaat stoppen en nog geen opvolger heeft…..maar ligt aan de weg 13, dat zal je wel te druk vinden. We rijden nog maar even door omhoog richting Odda en daarna naar Geiranger, wie weet wat we daar nog tegen komen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven