Norra Kvills National Park

Vrijdag 5 juli. Vanochtend de 3,1 km wandeling gemaakt en nog een extra omweggetje naar een meertje, waardoor we al gauw 2 uur onderweg zijn geweest. Weer veel klauteren en vaak stilstaan om al het moois te bewonderen. Op de top (de Idhöjden) een prachtig uitzicht.

Het is echt een rommelbos, een mooi zootje bij elkaar: alleen de bomen die op de paden vallen worden in stukken gezaagd en naast het pad gelegd, de rest is dus zoals het is….al 150 jaar. Het is een heerlijk dennenshampoo woud!

Door de hoge luchtvochtigheidsgraad, de zwoelte en alle dennen, lijkt het net of we in een schuimbad zitten! Door al dat vocht hebben we wel een plaknacht gehad in de camper, er was ook nog eens geen spoor van een briesje te voelen. Dus dat was zweten!

Maar….tegen 13.30….óp naar de kust, met heerlijke briesjes hopen we! We willen namelijk nog een paar dagen op het eiland Öland vertoeven, het weer ziet er voor de komende dagen prima uit, zon en tussen de 20-25 graden. We willen fietsen en NP no. 7 gaan bezoeken: Blå Jungfrun (de blauwe jonkvrouw), dat is een park tussen Öland en het vasteland, middenin het water van de Kalmarsund dus. We moeten de boot wel boeken zegt de dame van de Turist Information, dus dat zullen we morgen dan snel doen!

We rijden de Ölandbron (brug) over, een heel lang stuk over de Kalmarsund en rijden het eiland op richting het noorden. Het eiland is lang, vergeleken met onze eilandjes in Nederland, vlg mij wel 140-150 km. In de buurt van Borgholm stoppen we bij First Camp Ekerum, die we morgen snel weer zullen verlaten….

Tjonge wel een cultuur- en natuurschok voor ons, het eiland is namelijk een heel geliefd vakantieoord voor alle Zweden, en het lijkt erop of ze ook alle 9 miljoen hier zitten, op dit moment! En de campings zijn allemaal megagroot, met veel animatie en gedoe. Maar we zijn moe en gaan hier dus maar staan voor een heerlijke warme douche, al het plakzweet eraf spoelen. En hier zijn we wel de enige Nederlanders, dat dan weer wel. We hebben 195 km gereden, dus dat valt al met al wel mee.

Morgen op zoek naar iets knussers en kleiners en natuurlijk gebakjes scoren voor onze 26 jarige trouwdag (nu was ik het straal vergeten, ’t is dat Ronald me het net hielp herinneren… voor de taart natuurlijk!).

3 gedachten over “Norra Kvills National Park”

  1. Net pas achter de computer, vroeg opgestaan en een paar uur in de tuin gewerkt, 11 uur koffie, werd al heet, boodschappen gedaan, naar Beilen gefietst, daarna met de auto samen naar m’n vriendin, die jarig was, daarna thuis gras gemaaid, vaders haar nog geknipt, toen wat gegeten, gedoucht en direct een wijntje. GEFELICITEERD met jullie 26 jarig huwelijk. Vorig jaar was het ook op die dag mooi weer en nu weer. Prachtige foto’s en een mooi verslag. Veel liefs van ons beiden en nog een paar dagen genieten.

  2. HoiHoi, nu pas weer na 3 dagen wifi op een camping, is ook wel weer fijn een aantal dagen radiostilte. Leuk jullie blog van thuis te lezen! Is sowieso leuk alle reacties die we binnenkrijgen. We zitten nu in Småland op een camping aan een meertje (hoe kan het ook anders…) en morgen willen we Zweden weer uitrijden. Misschien tot zondag? Liefs van ons

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven