Op weg naar Engeland

Ons Engeland avontuur gaat beginnen! Op maandag 7 augustus rijden we rond 12 uur weg vanuit Zutphen, via Antwerpen en Gent naar een gehucht in de buurt van Duinkerken. Vanaf hier is het morgen een kwartiertje rijden naar de boot richting Dover.

We komen eind van de middag aan in het plaatsje Bieren/Bierne (Fr.) bij de B&B Gite du Chêne (eiken huisje), waar Sarah de scepter zwaait. Het ligt afgelegen op het platteland in een voormalige kippenfarm met grote houten gebinten die al een beetje doorzakken. De appartementen en kamers zijn romantisch verbouwd en het geheel doet idyllisch aan.

Wij hebben familiekamer Hortensia geboekt, een 5 persoons-kamer, geheel in het paars en groen ingericht met veel bloemen. Schattig! Het is heerlijk stil.
’s Avonds eten we in een restaurant je in het dorp Bergues, 20 minuten lopen vanaf onze kamer.

We ontmoeten in de keuken een Poolse familie, Tom en Agnes en hun 3 puberkinderen. De oudste jongen is heel praatgraag (we communiceren in het Engels) en vertelt dat hij betoverd is door de prachtige Belgische grote steden als Antwerpen en Gent. Hij vraagt waar wij vandaan komen, en na even googelen op Zutphen, zegt hij dat hij “already in love” is.

Tom heeft het elektrische kookplaatje om zeep geholpen :), er ontstaat kortsluiting, zodat nu geen enkel elektrisch apparaat het meer doet. Na een half uurtje heeft Sarah de boel hersteld, inclusief een nieuwe kookplaat.

De volgende ochtend bij het uitgebreide Franse ontbijt vertelt de familie dat ze gisteren op de laptop een komische, zeer beroemde film in Frankrijk, hebben bekeken die zich afspeelt in het (boeren)dorpje Bergues: ‘Bienvenue-chez-les-Ch’tis’ uit 2008. Het gaat over een echtpaar die van Zuid Frankrijk naar het noorden verhuizen en geeft een mooi beeld van de omgeving en van het stereotype wat Fransen uit het zuiden hebben over de noordelijke streken (namelijk dat er in het noorden alleen maar onbehouwen boeren wonen).

Wat een leuk toeval!

Dinsdag 8 augustus ruim op tijd bij de boot in Duinkerken aanwezig, opstellen in ‘line 27’ en na 1,5 uur wachten rijden we de boot op. Het is miezerig weer, dus na 2 uur varen bij aankomst in Dover, waren de krijtrotsen in mist gehuld. Nog een uurtje rijden (links ja!) en dan weet Ronald ons veilig af te zetten bij hotel Days Inn by Wyndham. Een praktisch en Postiljon-achtig hotel langs de autobaan M25. Precies goed om morgen snel bij Down House te zijn.

In de avond bij het tegenoverliggende wegrestaurant ‘Roadchef Clacket Lane M25‘ gegeten (Chozen Noodle, Costa Coffee, LEON, McDonald’s, Costa express, Krispy Kreme en een supermarkt). Junkfoodkeuze te over! Het blijkt nu al een hele toer te zijn aan onze portie dagelijkse groenten te komen. Daarentegen hebben ze wel lekkere Decafé Cappuccino, ook biologisch met havermelk.

Onze reis dit jaar:

1 gedachte over “Op weg naar Engeland”

  1. Was niet verwonderlijk voor mij dat je zo mooi kan vertellen wat jullie hebben beleefd, je kan me meenemen en ook weer foto’s, jammer van het weer, morgen beter. Liefs van mams.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven