Oppassen

In verband met een lang gekoesterde wens zoeken wij een oppas voor ons huis.

Wanneer?
Juni, juli en augustus 2015

Waar?
Aan de Boedelhofweg 82 in Eefde. Onze twee katten en prijswinnende ecologische tuin maken dat wij ons mooie plekje niet drie maanden onbeheerd willen laten.

Een mooie kans voor rustzoekers, tuinminners en natuurliefhebbers.

Scholen, huisarts, supermarkt met postagentschap en de buslijn van Zutphen naar Deventer zijn allemaal op 5 minuten fietsen, de Gorsselse Heide binnen 10 minuten. Je loopt de deur uit zo de natuur in!

Regelmatig zien wij reeën op enkele wandelminuten van ons huis. Onze tuin wordt druk bezocht door vogels, waaronder de bosuil en de bonte specht. Heldere lucht en weinig lichtvervuiling leiden ertoe dat je op donkere avonden in de tuin met het blote oog de melkweg kunt zien.

Zomers een vrij uitzicht over het weiland achter de tuin. ’s Winters, als de bomen kaal zijn, zie je achter het weiland de schepen over het Twentekanaal varen.

De woning heeft een voortuin, een diepe achtertuin met moestuin, fruitbomen en 2 vijvers, een grote vrijstaande stenen schuur met mogelijkheden voor een werk- of een eigen praktijkruimte aan huis en een oprit die plaats biedt aan 2 auto’s.

Klik op onderstaande items om ze te openen voor meer info en foto’s.
Je krijgt zo een mooie indruk van ons plekje.
Hetgeen wij vragen van de oppasser vind je onderaan.

Wil je meer weten of contact opnemen?
[tooltip text=”Mail ons gerust!”]Mail ons[/tooltip] dan gerust, of bel [tooltip text=”Ronald’s 06″]06 1913 6336[/tooltip] of [tooltip text=”Hanneke’s 06″]06 8323 8658![/tooltip]

[learn_more caption=”Begane grond”]

Entree, hal met trapopgang naar 1e verdieping, meterkast, ingang naar kelder, woonkamer met houtkachel, uitbouw en openslaande deuren naar de prachtige tuin, dichte keuken met gasstel, oven, koelkast. Bijkeuken met cv-installatie, voorraadkast, toilet,  aansluitingen voor vaatwasser en wasmachine.

Klik op de foto’s voor een vergroting.

[/learn_more]

[learn_more caption=”Verdieping”]

Twee slaapkamers: ouderslaapkamer met vide en extra opbergruimte en wijds uitzicht; tweede slaapkamer aan de voorkant; badkamer met wastafel, ligbad met douche en 2e toilet. Gekoppeld aan kleedruimte.
Alle ruimtes hebben een eigen dakkapel en alle ramen die open kunnen zijn voorzien van rolhorren.

Klik op de foto’s voor een vergroting.

[/learn_more]

[learn_more caption=”Schuur/garage”]

[/learn_more]

[learn_more caption=”Prijswinnende tuin”]

Aan de achterzijde grenst de tuin (ligging zuidoost) aan een weide waar in de zomer de koeien lopen. De tuin (500 m2, 10 m breed x 50 m diep) heeft in 2013 een prijs gewonnen als meest Duurzame tuin van Nederland.

Direct achter het huis een heerlijk zitje met ochtendzon, aan een vijvertje met een robuuste pergola begroeid met druiven.

Het middenstuk bestaat uit een groot terras, waar het zomers onder de oude rode esdoorn heerlijk toeven is. Aan weerszijden van het gazon staan bijvriendelijke- en veel inheemse planten en struiken en een moestuin met bessenstruiken en leiperen. Andere fruitbomen zijn: een appel, pruim en een walnotenboom.

De grote ecologische vijver grenst aan het weiland en bruist van het leven. In het julinummer van het tuinmagazine ‘Groei en Bloei’ staat de tuin ook beschreven, als één van de zes genomineerde tuinen voor de ‘Tuin van het jaar 2014’ .

In de tuin staan meerdere grote stapelmuren die prachtig begroeid zijn. In de achterste stapelmuur is een egelburcht aangelegd. Achter is een takkenwal waar veel dieren een winter-rustplaats vinden.

Verdere duurzame kenmerken: bijna al het hemelwater vloeit terug op diverse plaatsen in de tuin; al het hout in de tuin zijn ruwe kastanjehouten palen en douglas planken, niet-geïmpregneerd. Gaat veel langer mee dan tuinhout van de bouwmarkt.

Op het dak zijn 12 zonnepanelen aangebracht (9 op het pannendak, 3 op het platte dak).

In het grote houthok bij het terras staat een eigen grondwaterpomp waarmee zomers de tuin gesproeid kan worden.

We hebben de hele aanleg van de tuin beschreven in ons weblog. U kunt via deze link alle weblogberichten uit de categorie Tuin bekijken.
Kijk bijvoorbeeld eens hoe mooi de tuin in de lente was!

Hieronder twee filmpjes uit augustus 2013.

(Klik rechtsonder op de ‘hoekjes’, het is een HD, mooi om op groot formaat te zien)

 

[/learn_more]

[learn_more caption=”Eefde”]

Het dorp Eefde heeft een goed voorzieningenniveau en ligt op slechts 4 km afstand van het historische centrum van Zutphen en het NS station.

In het dorp zijn twee basisscholen, twee binnensportvoorzieningen en een buitensportcomplex, een supermarkt, een dorpshuis met onder andere kinderopvangvoorzieningen en een bibliotheek. Er zijn diverse winkels en wekelijks is er een kleine markt op het pleintje naast de bakker. Eefde kent daarnaast een actief verenigingsleven.[/learn_more]

[learn_more caption=”Kaart & buurt”] [map id=”1″ disable_scroll=”true”]

Luchtfoto van de Boedelhofweg, vanuit het noordwesten genomen. Foto: Lammert de Weerd.
Luchtfoto van de Boedelhofweg, vanuit het noordwesten genomen. Foto: Lammert de Weerd.

[/learn_more]

[learn_more caption=”Beloning”]

Ons huis staat te koop. Vóór 1 mei halen we het huis uit de verkoop, zodat daar in de zomer verder geen gedoe over is.

Mocht je in je netwerk iemand hebben die ons huis uiteindelijk tóch koopt, en ons dus contact brengen met de uiteindelijke koper, dan ontvang je een beloning van € 1000.
Uitbetaling ná het passeren van de koopakte bij de notaris.

De KOPER dient jouw naam expliciet te noemen vóór het ondertekenen van het voorlopige koopcontract.[/learn_more]

[learn_more caption=”Oppaswerkzaamheden”]

Hieronder zie je puntsgewijs de werkjes en werken die wij graag gedurende onze afwezigheid gedaan willen zien.[custom_list type=”check”]

  • Het huis netjes houden
  • Katten voeren
  • Gras maaien
  • Af en toe wat onkruid tussen de tegels vandaan halen
  • Post wegleggen
  • Genieten…

[/custom_list]

[/learn_more]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven