Terug naar de kust…

Maandag 23 juli terug naar de kust richting Larvik, want de volgende ochtend moeten we om 7 uur in de rij staan voor de veerboot van Larvik naar Hirsthals in Denemarken, welke we afgelopen week online hebben geboekt.

Het zal de komende week mooi weer worden, niet alleen in Nederland, maar ook in Denemarken, dus zou het fijn zijn ergens aan het Kattegat nog een paar dagen aan het strand te mogen rondstruinen. Noord Jutland is een mooi gebied met een aantal charme campings, waarvan we er eentje gaan kiezen.

Van Gvarv dus naar beneden gereden naar camping Solplassen (Zonneplek) in de buurt van Stavern, morgen dan zo’n 20 minuten rijden naar de boot.

Deze camping ligt aan het Skagerrak en het is lekker weer de zee te zien na 3 weken bergen om ons heen! En we weten nu ook waarom al die campings noordelijker helemaal leeg waren: alle Noren staan hier in het zuiden hutjemutje op elkaar!

Maar eerst nog onderweg van alles gedaan. Als je in de provincie Telemark bent, dan is een bezoek aan de ‘Telemarkskanalen’ (geopend in 1861) met zijn 17 sluizen zeker een must, en al helemaal als je zo ongeveer naast de Eefdese sluis woont :). Wij hebben op 2 plaatsen de sluizen bewonderd, Ulefoss (3 sluizen) en de Vrangfoss-sluser, met maar liefst 5 sluizen. En hier geen knopjes ter bediening, nee puur handwerk! De houten sluisdeuren worden aan weerszijden door 2 man/vrouw open- en weer dichtgedraaid. Wij hebben al bedacht dat dit een prachtig zomervakantiebaantje voor Laurens en Silke zal zijn volgend jaar!

Daarna nog naar de plaatsen Skien en Larvik geweest, in onze ogen smakeloze steden, geen gezellige winkelstraatjes met leuke kleine winkeltjes. Nee, alles rechtoerechtaan en veel overdekte kille winkelcentra. Zelfs meerdere op één plein. De dorpjes daarentegen zijn leuker. Skien heeft wel een mooie kerk en een lekkere smoothiebar, dat dan weer wel!

Zo, nu vroeg naar bed en morgen over de zee!

1 gedachte over “Terug naar de kust…”

  1. 7 uur is wel erg vroeg. Vertrek je denk ik niet gelijk, eerst moet alles op de boot. Als het weer mooi is kan je misschien wel op het zonnedek. Hier is het vandaag heerlijk weer. liefs pa ma

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven