Berichten met trefwoord "berg"


We are going to Abisko….

We are going to Abisko….


Gepost door op 19 juli 2015 in 2015, Zweden | 6 reacties

Even wat anders. Er wordt altijd gezegd dat de Scandinavische landen zo duur zijn. Nou dit klopt gedeeltelijk. We ervaren alleen Noorwegen als heel duur, groente en fruit bijvoorbeeld. Sommige groenten die hier in de schappen liggen komen uit Nederland (tomaten, champignons en de rode paprika).

Lees verder

De wandeling van 3 september was wel wat pittiger, met wiebelende hangbruggen, steile klimmetjes en afdalingen (op billen de berg af) en glibberig, want het had de avond ervoor geregend. Maar ook zo mooi, dat we ons telkens afvroegen, kan het nog mooier?

Ja, dus: naar een gehucht ‘Zuort’, met alleen een boerenhuis, een restaurant/slaaphuis en de “Chasa Mengelberg” met een klein kapelletje. Het huis is genoemd naar de Nederlandse dirigent, die hier gewoond heeft.

Lees verder

Ja! We werden wakker door de wekker en de hemel was strakblauw. Snel van een ontbijtje genoten en de camper rijklaar gemaakt. De berg weer opgereden om bij Stavsro (langs Fv 651) te parkeren en het pad op te gaan naar de Gaustatoppen (1883 meter hoog). 

Van 1100 meter naar ruim 1800 meter in 2 uur geklommen, dat is zeven maal de domtoren dus! En we waren niet de enigen, deze klim is populair bij de toeristen en bij de Noren zelf, ca. 30.000 mensen beklimmen de top per jaar. De Noren kunnen bovenaan een stempel laten zetten op een stempelkaart en bij het beklimmen van een aantal bergen en verzamelen van de stempels krijgen ze een medaille. Zoiets als bij ons de 4-daagse! 

Lees verder

‘Dag Ali’ of Dagali? 

Vandaag weer een wisselvallige dag, in de ochtend wat miezer of een flinke bui en tegen het eind van de middag weer prachtig weer. We merken dat dit zo’n beetje het dagelijkse weertype is. Dus eerst maar weer rijden en een paar stadjes aan doen en daarna een leuke camping opzoeken om in de zon te rusten en te lezen. 

We hebben het eerste stuk de weg 51 in zuidelijke richting gevolgd naar Fagernes, Gol en Geilo (dit is dan de weg 7). Die laatste twee stadjes zijn echt gericht op de sneeuw, veel skistations en loipes. In Gol een zelf samengesteld broodje gegeten in de zon. 

Lees verder
Naar Stavanger

Naar Stavanger


Gepost door op 4 juli 2012 in 2012, Noorwegen | 3 reacties

Volgens de voorspellingen komen er enkele dagen met mooi weer aan in de buurt van Stavanger (25 gr. C. maar liefst: lang leve weeronline.nl!). Aangezien we een mooie plek in gedachten hebben om ons 25-jarig huwelijk op vrijdag te vieren, komt dit mooi uit.
Het betekent alleen dat we vandaag al richting Stavanger rijden, temeer omdat het weer in Suleskar druilerig is.

Hieronder enkele foto’s van ons plekje op het Suleskard Fjellsenter, gevolgd door foto’s van de schitterende weg naar Stavanger. We hebben de 45 en de E39 gevolgd via Oltedal en Sandnes (dit voor de kaartlezers die ons volgen ;)). Hmmm, helaas wel enkele Bomstasjons (tolwegen) die we netjes vooraf of nadien betalen. Alleen in Stavanger lukt dit niet meer, nu moeten we toch aan de de Norway Autopass lijkt het.

Lees verder