Berichten met trefwoord "bloemen"


“Wie samen kan reizen, kan ook samen leven” heeft Simon Carmiggelt ooit gezegd. Wij hebben nu 3 maanden in een kleine camper gereisd, camperbed, keuken, toilet en cabine gedeeld en onderweg 1 x een meningsverschil gehad en ik weet niet eens meer waarover 😉 Nu leven wij al 31 jaar samen, dus is het niet raar, denk ik, dat we ook goed samen kunnen reizen. Alleen zo lang op zo weinig vierkante meters hebben we nooit eerder gedaan.

Lees verder
Fredrika, Dorotea en Boeddha…

Fredrika, Dorotea en Boeddha…


Gepost door op 31 juli 2015 in 2015, Zweden | 3 reacties

Woensdag 29 juli heerlijk nog eens buiten een ontbijtje bij Storforsen en tegen het middaguur (we zijn meestal de laatste camperaars die een camping verlaten…) op naar Fredrika. Gisteravond hebben we voor het eerst sinds ruim een maand weer een maan boven de horizon gezien!

Lees verder
Van Å naar Bø…

Van Å naar Bø…


Gepost door op 12 juli 2015 in 2015, Noorwegen | 6 reacties

Vrijdag 10 juli rijden we de hele dag met een kachelgangetje over Andøya. Al snel zien we op onze plaatselijke routekaart dat we ergens een mooie wandeling kunnen maken. Ronald parkeert de camper op de onmogelijkste plekjes en dat is maar goed ook, deze P-plek is piepklein.

Lees verder

Na maandag de hele dag bezig te zijn geweest om uit te zoeken hoe we naar Ängsö NP konden varen dan eindelijk vanochtend 16 juni de overtocht. En dit was al het uitgezoek meer dan waard 🙂

Om 10.30 uur bij Östanå färlelege (de aanlegsteiger naast de veerpont) door de ‘Sjöbris’ (zeebries), die vanaf de kade van Stockholm was vertrokken, opgehaald.

Lees verder
Pas op: een haai!

Pas op: een haai!


Gepost door op 11 juli 2013 in 2013, Zweden | 0 reacties

Op woensdag 10 juli maken we ons écht op om Zweden te verlaten en de vakantie al een beetje af te sluiten. Een titeltekst zou dan kunnen zijn: “van Tingsryd naar Køge” of “via het Bosjökloster naar Denemarken”. Had allemaal gekund, maar ‘Pas op een haai!” is natuurlijk veel aantrekkelijker en we hebben dan ook daadwerkelijk een megacoole haai (weliswaar een rode) in een meertje gezien van voor het plaatsje Ryd. Waarvan akte middels een foto.

Lees verder
Het eiland Ulvön

Het eiland Ulvön


Gepost door op 29 juni 2013 in 2013, Zweden | 3 reacties

Vannacht op de Omnebadets parkeerplaats heb ik voor het eerst oordopjes ingedaan! Er waren minstens 5 Zweedse zanglijsterkoren aan het oefenen (en ander gevogelte) en aangezien het niet donker wordt maken de vogels vele overuren. Tjongejonge wat een gefluit! Maar met doppen in heerlijk geslapen.

De wekker gezet en om half 9… opgestaan om vandaag, zaterdag 29 juni, met de boot naar het eiland Ulvön te varen.

Lees verder