Berichten met trefwoord "boot"


Eilandtocht naar Rågö

Eilandtocht naar Rågö


Gepost door op 12 juni 2015 in 2015, Zweden | 3 reacties

“Loftahammer is de ‘voorstad’ van de op 1 na grootste scherenkust (Skärgård) van de Zweedse oostkust”. Aldus Stefan van het plaatselijke VVV kantoortje. Het plaatsje heeft 700 bewoners en in de zomermaanden wordt het overspoeld met 20.000 toeristen. Zweden die hier hun vakantiehuisje en bootje hebben, en wat doen die dan?

Lees verder
Walnootbomen aan de Mosel

Walnootbomen aan de Mosel


Gepost door op 18 juni 2014 in 2014, Duitsland | 3 reacties

Geen eilanden deze juni vakantie en ook geen lieflijk Zweden of ruig Noorwegen, maar kijken bij onze Duitse buren. Ze hebben een immens land waar we nog weinig van gezien hebben. Een half uurtje rijden en we zijn zo bij Beek de grens over gereden met onze SuperWohnMobil!

We wisten eigenlijk de dag van vertrek (zaterdag 14 juni) nog niet precies waar we naartoe wilden reizen, maar Ronald wilde graag het Boeddha-museum bezoeken en dat ‘ligt ergens in Duitsland’.

Lees verder
Blå Jungfrun

Blå Jungfrun


Gepost door op 7 juli 2013 in 2013, Zweden | 2 reacties

Zondag 7 juli is een 10 volgens weeronline, en dat klopt! Stralend blauwe lucht, blauw water en een blauwe jonkvrouw (die dus van rood graniet is…). Om 8.30 uur zitten we in de boot (de boeking is zowaar gelukt, mijn naam staat op het lijstje van de kapitein!) en varen we in een uur vanuit Byxelkrok Hamn naar het nationale park Blå Jungfru.

Lees verder
Het eiland Ulvön

Het eiland Ulvön


Gepost door op 29 juni 2013 in 2013, Zweden | 3 reacties

Vannacht op de Omnebadets parkeerplaats heb ik voor het eerst oordopjes ingedaan! Er waren minstens 5 Zweedse zanglijsterkoren aan het oefenen (en ander gevogelte) en aangezien het niet donker wordt maken de vogels vele overuren. Tjongejonge wat een gefluit! Maar met doppen in heerlijk geslapen.

De wekker gezet en om half 9… opgestaan om vandaag, zaterdag 29 juni, met de boot naar het eiland Ulvön te varen.

Lees verder
Naar Noorwegen!

Naar Noorwegen!


Gepost door op 2 juli 2012 in 2012, Noorwegen | 1 reactie

Vrijdag de 29e vertrokken we vanaf huis richting Noorwegen.

De eerste avond hebben we in noord Duitsland gestaan, op de Wikinger Campingplatz in Schleswig. Zaterdag zijn we doorgereden naar het noorden van Denemarken. Daar stonden we op een mooie camping, pal achter de duinen. Dat betekende dus een strandwandeling, waarbij enkele mooie grote schelpen werden gevonden door Hanneke.

Lees verder