Berichten met trefwoord "brug"


S-DK-D-NL…

S-DK-D-NL…


Gepost door op 21 augustus 2015 in 2015, Zweden | 12 reacties

Laatste reisverslag voor we weer thuis zijn: via de Öresundbrug van S naar DK, met de veerpont naar D en per autobaan naar NL.

Op de stadscamping van Värnamo is het goed toeven tussen de naaldbomen op woensdag 19 augustus, we lezen de hele ochtend en rijden tegen een uurtje of één in de middag richting Malmö. 225 km verder stoppen we bij ‘Habo Ljung Camping’ aan de Öresund. Dit is een zee, waarvan ik de naam zee niet helemaal vind kloppen 😉

Lees verder

Vanochtend 3 juli worden we weer wakker onder een stralend blauwe lucht. Vannacht heeft het flink geregend, daar is niets meer van te zien. Het is 12-14 graden, net als gisteren, maar nu met een windkracht 5-6 erbij. Dat maakt de gevoelstemperatuur wel een beetje anders, zodat ik met winterjas aan, muts op en handschoenen aan het stenenstrand van het Badderfjorden trotseer.

Lees verder

De wandeling van 3 september was wel wat pittiger, met wiebelende hangbruggen, steile klimmetjes en afdalingen (op billen de berg af) en glibberig, want het had de avond ervoor geregend. Maar ook zo mooi, dat we ons telkens afvroegen, kan het nog mooier?

Ja, dus: naar een gehucht ‘Zuort’, met alleen een boerenhuis, een restaurant/slaaphuis en de “Chasa Mengelberg” met een klein kapelletje. Het huis is genoemd naar de Nederlandse dirigent, die hier gewoond heeft.

Lees verder
In 2 dagen weer thuis

In 2 dagen weer thuis


Gepost door op 12 juli 2013 in 2013, Zweden | 0 reacties

’s Ochtends de 11e juli afscheid genomen van de Køge Bugt, aan de overkant van de Bugt ligt Kopenhagen met het vliegveld, we hebben gister de hele avond vliegtuigen kunnen spotten….
Nu: op naar Rødby voor de boot naar Puttgarden. 

Lees verder