Berichten met trefwoord "charme camping"


Geen gemokk in Jokkmokk

Geen gemokk in Jokkmokk


Gepost door op 27 juli 2015 in 2015, Zweden | 2 reacties

Voor het eerst weten we niet zo goed wat we moeten doen tijdens deze reis. Het is zaterdag 25 juli en voor de komende week wordt er overal in Noord en Midden Scandinavië slecht weer verwacht, en met slecht bedoel ik cijfers 3 t/m 5 op de schaal van 10 op ‘weeronline’. Veel regen dus!

Lees verder
Charmanter dan charmant

Charmanter dan charmant


Gepost door op 28 juni 2014 in 2014, Duitsland | 5 reacties

Eigenlijk willen we dit blogje geheimhouden, niemand mag lezen over deze camping namelijk, ssssssstttt.

Gisteravond toen we aankwamen voelden en zagen we het meteen: JA, dit is nu een echte camping, die wij onder de charme-campings in het ANWB boekje zouden vermelden. ‘Charme’, zoals jullie nu wel hebben begrepen, gaat bij ons niet alleen om de schoonheid van een plekje of het uitzicht, of de omgeving, maar met name om de rust en de stilte.

Lees verder
Allerheiligen nog aan toe!

Allerheiligen nog aan toe!


Gepost door op 27 juni 2014 in 2014, Duitsland | 2 reacties

Donderdag 26 juni. In het Schwarzwald, maar ook richting de moezel is het volgens weeronline de komende dagen mooi weer, zo rond de 24 graden, wat wolkjes en zon.

We rijden van de camping af om direct richting het Noorden te rijden, maar komen naar een kilometertje of 20 een bordje tegen met de tekst “waterval en ruïne van het Allerheiligen klooster”. Dat is leuk!

Lees verder
Stad van de vreugde

Stad van de vreugde


Gepost door op 25 juni 2014 in 2014, Duitsland | 2 reacties

Dinsdag 24 juni al weer op de terugweg van Alpirsbach naar Freudenstadt (stad van de vreugde heb ik het maar vertaald), hihihihihi 20 km verderop, dus zo hard op de terugweg zijn we nu ook weer niet…

Freudenstadt heeft het grootste marktplein van heel Duitsland lazen we. We waren niet zo onder de indruk als gewezen Deventenaren, want ‘de Brink’ is volgens ons nog wel een ietsiepietsie groter.

Lees verder
Hedesunda camping op Ön

Hedesunda camping op Ön


Gepost door op 1 juli 2013 in 2013, Zweden | 1 reactie

Maandag 1 juli moet het dan maar gebeuren: naar ‘beneden’ rijden. We doen het rustig aan en na 300 km stoppen we op Charme Camping Hedesund.

We hebben de E4 zuidwaarts gereden, via Sundsvall, Hudiksvall en Gävle, een kustroute, al zien we maar op een paar plaatsen de Botnische Golf schitteren. Bij Gävle de ‘56’ op richting Sale en na 10-20 minuten nemen we de afslag naar Hedesund.

Lees verder
Het eiland Ulvön

Het eiland Ulvön


Gepost door op 29 juni 2013 in 2013, Zweden | 3 reacties

Vannacht op de Omnebadets parkeerplaats heb ik voor het eerst oordopjes ingedaan! Er waren minstens 5 Zweedse zanglijsterkoren aan het oefenen (en ander gevogelte) en aangezien het niet donker wordt maken de vogels vele overuren. Tjongejonge wat een gefluit! Maar met doppen in heerlijk geslapen.

De wekker gezet en om half 9… opgestaan om vandaag, zaterdag 29 juni, met de boot naar het eiland Ulvön te varen.

Lees verder

Maandag 24 juni om 9 uur uit de veren, buiten ontbeten (we hebben nog maar één keer ’s ochtends in de camper gezeten volgens mij) en de 15 km gereden naar de Döda Fallet. Met de fiets was dit niet leuk geweest, want je fietst alleen maar langs de hoofdweg, asfalt en langssuizende auto’s dus.

‘De waterval des doods’ ligt in Jämtland en is in 1796 ontstaan (beter gezegd: leeggelopen…) na een rampzalige poging van een koopman Magnus Huss (die bekend stond als Vildhussen: ‘Wilde Huss’) de rivier en de waterval onder controle te krijgen.

Lees verder