Berichten met trefwoord "Denemarken"


S-DK-D-NL…

S-DK-D-NL…


Gepost door op 21 augustus 2015 in 2015, Zweden | 12 reacties

Laatste reisverslag voor we weer thuis zijn: via de Öresundbrug van S naar DK, met de veerpont naar D en per autobaan naar NL.

Op de stadscamping van Värnamo is het goed toeven tussen de naaldbomen op woensdag 19 augustus, we lezen de hele ochtend en rijden tegen een uurtje of één in de middag richting Malmö. 225 km verder stoppen we bij ‘Habo Ljung Camping’ aan de Öresund. Dit is een zee, waarvan ik de naam zee niet helemaal vind kloppen 😉

Lees verder
In 2 dagen weer thuis

In 2 dagen weer thuis


Gepost door op 12 juli 2013 in 2013, Zweden | 0 reacties

’s Ochtends de 11e juli afscheid genomen van de Køge Bugt, aan de overkant van de Bugt ligt Kopenhagen met het vliegveld, we hebben gister de hele avond vliegtuigen kunnen spotten….
Nu: op naar Rødby voor de boot naar Puttgarden. 

Lees verder
Pas op: een haai!

Pas op: een haai!


Gepost door op 11 juli 2013 in 2013, Zweden | 0 reacties

Op woensdag 10 juli maken we ons écht op om Zweden te verlaten en de vakantie al een beetje af te sluiten. Een titeltekst zou dan kunnen zijn: “van Tingsryd naar Køge” of “via het Bosjökloster naar Denemarken”. Had allemaal gekund, maar ‘Pas op een haai!” is natuurlijk veel aantrekkelijker en we hebben dan ook daadwerkelijk een megacoole haai (weliswaar een rode) in een meertje gezien van voor het plaatsje Ryd. Waarvan akte middels een foto.

Lees verder
Zweden, here we come

Zweden, here we come


Gepost door op 16 juni 2013 in 2013, Zweden | 0 reacties

Zaterdag eind van de ochtend, de 15e juni via Pesse richting Noord Duitsland. ’t Is dat we zo graag naar Zweden willen, maar het stuk naar Bremen en Hamburg is altijd oersaai, in ieder geval geen enkele file gezien! Eind van de middag komen we aan op de doorgangscamping in Lübeck-Schönböcken. Hier hebben we in 2008 ook al eens met de camper van Karin en Gerton gestaan en dat was prima bevallen.

Lees verder
Denemarken strand rulezzzzz

Denemarken strand rulezzzzz


Gepost door op 26 juli 2012 in 2012, Noorwegen | 2 reacties

Vanochtend de 24e juli om 7 uur in de rij voor de Superspeed 2 richting Denemarken. Om 8 uur ronken de motoren en net voor 12 uur rijden we weer van de boot af. Blij toe, ’t is een drukte van jewelste op de boot en iedereen heeft natuurlijk kort geslapen, dus mensen moe en snel aangebrand en kids jengelig. Maar éénmaal in Denemarken aangekomen een heerlijk warm welkom, tjonge het scheelt zeker 10 graden met Noorwegen na de oversteek.

Na 4 uur rijden en 2 stops komen we aan op de Hegedal Strand (charme) camping in Glesborg (Djursland). Een lekker kabbelende camping, net als het Kattegat trouwens.

Lees verder
Naar Noorwegen!

Naar Noorwegen!


Gepost door op 2 juli 2012 in 2012, Noorwegen | 1 reactie

Vrijdag de 29e vertrokken we vanaf huis richting Noorwegen.

De eerste avond hebben we in noord Duitsland gestaan, op de Wikinger Campingplatz in Schleswig. Zaterdag zijn we doorgereden naar het noorden van Denemarken. Daar stonden we op een mooie camping, pal achter de duinen. Dat betekende dus een strandwandeling, waarbij enkele mooie grote schelpen werden gevonden door Hanneke.

Lees verder