Berichten met trefwoord "eiland"


Kosteröarna en NP Kosterhavet

Kosteröarna en NP Kosterhavet


Gepost door op 14 juli 2018 in 2018, Zweden | 4 reacties

Vandaag, 14 juli, is Laurens jarig! Wij zijn er weer eens niet bij. Om 0.00 uur wilden we voor hem zingen, maar hij nam de telefoon niet op.

Voor ons ging de wekker om 7.15 uur, niet echt een vakantietijd, maar we wilden de boot van 8.30 uur naar de Kostereilanden halen.

Lees verder
Ö, Ö, Ö, Ö en Ö!

Ö, Ö, Ö, Ö en Ö!


Gepost door op 10 juli 2018 in 2018, Zweden | 0 reacties

Op zondag 8 juli slapen we alweer uit! Heerlijk stil is het hier, de eeuwenoude By is nog geen echte toeristische trekpleister. We ontbijten met dikke aardbeien uit Halland in het bos met de zon op onze huid.

Lees verder
Van Å naar Bø…

Van Å naar Bø…


Gepost door op 12 juli 2015 in 2015, Noorwegen | 6 reacties

Vrijdag 10 juli rijden we de hele dag met een kachelgangetje over Andøya. Al snel zien we op onze plaatselijke routekaart dat we ergens een mooie wandeling kunnen maken. Ronald parkeert de camper op de onmogelijkste plekjes en dat is maar goed ook, deze P-plek is piepklein.

Lees verder
Senja, Storm en SeeSiek…

Senja, Storm en SeeSiek…


Gepost door op 8 juli 2015 in 2015, Noorwegen | 6 reacties

Vandaag 7 juli willen we graag in 1,5 uur overvaren van het eiland Senja naar het plaatsje Andenes op de punt van Vesterålen. Andenes staat bekend om zijn walvis- en papagaaiduikersafari’s. Een grote wens is, zoals ik al eerder schreef, nog eens een ‘Hval’ te mogen zien. In dit jaargetijde zit een indrukwekkende bultrug er niet in, maar wel potvissen, dwergvinvissen of orka’s.

Lees verder

Vanochtend 3 juli worden we weer wakker onder een stralend blauwe lucht. Vannacht heeft het flink geregend, daar is niets meer van te zien. Het is 12-14 graden, net als gisteren, maar nu met een windkracht 5-6 erbij. Dat maakt de gevoelstemperatuur wel een beetje anders, zodat ik met winterjas aan, muts op en handschoenen aan het stenenstrand van het Badderfjorden trotseer.

Lees verder
In de (zevende) hemel…

In de (zevende) hemel…


Gepost door op 28 juni 2015 in 2015, Noorwegen | 5 reacties

En dan zaterdag 27 juni tegen 10 uur op weg om de laatste 150 kilometers naar de Noordkaap te rijden. We hebben er toch nog 3 uur over gedaan, onderweg een trekker met caravan gezien (echt waar!) en af en toe fietsers die ons tegemoet komen of die we inhalen. Knap hoor, per fiets naar deze koude Kaap!

Lees verder