Berichten met trefwoord "fiets"


Kabelbaanblog

Kabelbaanblog


Gepost door op 31 augustus 2014 in 2014, Zwitserland | 1 reactie

Eergisteren, 29 augustus, klaarde het na de middag weer prachtig op en konden we een wandeling maken bovenop de Motta Naluns. Met de kabelbaan vanuit Scuol werden we 900 meter hogerop neergezet.

Dat is wel leuk van zo’n stadscamping, in 10-15 minuten wandelen kun je alle kanten op, met de kabelbaan dus, de trein, de bus en het schattige oude- en nieuwe centrum met vele winkels dichtbij.

Lees verder
Fietsen door het Kinzigtal

Fietsen door het Kinzigtal


Gepost door op 23 juni 2014 in 2014, Duitsland | 3 reacties

Maandag, de winkelrustdag in Duitsland, en opnieuw stralend weer, wordt een fiets-treindag.

Met de Ortenau-S-Bahn en ons gratis openbaar vervoer ticket kunnen we alle kanten op, maar het handigst is toch te fietsen naar het Zuiden en met de trein terug naar Alpirsbach. De Kinzigtal fietsroute loopt van Freudenstadt tot Offenbach langzaam naar beneden toe (een verval van ca. 200 meter).

Dus met ons fietsje naar beneden roetsjen, zoiets was het in gedachten.

Lees verder
Klooster Alpirsbach

Klooster Alpirsbach


Gepost door op 22 juni 2014 in 2014, Duitsland | 2 reacties

Vrijdag 20 juni is een rustdag geworden, mede door het weer, erg bewolkt en in de ochtend wat miezerregen. In de middag klaarde het lekker op, we hebben heerlijk onze boeken kunnen lezen (het Puttertje van Donna Tart, een echte aanrader!).

Zaterdag de 21e, op midzomer, de camper gestart en ons 40 km naar het zuiden verplaatst op camping Alpirsbach aan het riviertje De Kinzig, ca. 1-2 km voor het gelijknamige stadje met zijn beroemde Klooster.

Deze charmecamping is superhandig, op de fiets in 5 min. bij het station en je kunt overal naar toe met de gratis Schwarzwald Openbaarvervoerkaart.

Lees verder

Zondag 15 juni hebben we supergeluk, alle autowegen langs de Moezel zijn gesloten voor snelverkeer. Waarom is ons niet helemaal duidelijk. Maar een welkome autoloze zondag dus. Heerlijk fietsen we naar Traben-Trarbach, koffie drinken en daarna naar het Boeddha-museum.

Dit museum is in particuliere handen, en ook hier is het ons niet helemaal duidelijk waarom deze particulier nu net in dit plaatsje dit museum heeft opgericht.

Lees verder

Maandagochtend de 8e juli wilden we dus een eind gaan fietsen, maar niks geen weertype 9! Behoorlijke bewolking en veel wind. En de wifi doet het ook niet, dat hadden we al kunnen weten, want als de wifi op een camping gratis is, is het meestal prut, en bij ‘kostet ingenting’ kun je ook niet reclameren.

Tegen 13 uur klaarde de lucht ineens op en werd het weer wel een 8 waard, vanwege de harde eilandwind net geen 9.

Lees verder
Fietstocht en Nederlands leren

Fietstocht en Nederlands leren


Gepost door op 2 juli 2013 in 2013, Zweden | 1 reactie

Vanochtend op dinsdag 2 juli een bewolkte lucht, maar geen regelwolken, dus besluiten we de fietsen van de camper te halen en een tocht van ongeveer 50 km te maken.
In Nederland doe je daar misschien 2,5 uur over, maar hier dus niet!

Meindert de eigenaar van de camping vertelde al dat deze tocht over het eiland Ön en aan de rand van het Fjärnebofjärden NP over normale wegen ging, maar ook over een gewezen spoorlijn (nu de Gästrikeleden) en weggetjes waar onze fietsen misschien iets minder geschikt voor waren?

Lees verder