Berichten met trefwoord "fjord"


December 2017 in Tromsø

December 2017 in Tromsø


Gepost door op 27 december 2017 in 2017, Noorwegen | 0 reacties

Tromsø is de grootste stad in Noord-Noorwegen. Gelegen op bijna 70° noorderbreedte tussen fjorden, bergtoppen en eilanden is dit het ideale startpunt voor een arctisch avontuur. Tromsø is omgeven door steile berghellingen en prachtige fjorden. De wilde natuur ligt zo dicht bij het stadscentrum dat je die vanaf de hoofdstraat kunt zien. 

Lees verder
Van Å naar Bø…

Van Å naar Bø…


Gepost door op 12 juli 2015 in 2015, Noorwegen | 6 reacties

Vrijdag 10 juli rijden we de hele dag met een kachelgangetje over Andøya. Al snel zien we op onze plaatselijke routekaart dat we ergens een mooie wandeling kunnen maken. Ronald parkeert de camper op de onmogelijkste plekjes en dat is maar goed ook, deze P-plek is piepklein.

Lees verder

Vanochtend 3 juli worden we weer wakker onder een stralend blauwe lucht. Vannacht heeft het flink geregend, daar is niets meer van te zien. Het is 12-14 graden, net als gisteren, maar nu met een windkracht 5-6 erbij. Dat maakt de gevoelstemperatuur wel een beetje anders, zodat ik met winterjas aan, muts op en handschoenen aan het stenenstrand van het Badderfjorden trotseer.

Lees verder

De duizenden rotstekeningen in Alta zijn ook nog eens duizenden jaren oud (2600-6500 jr). In het museum een kaartje kopen en de wandeling langs het Altafjord kan beginnen! Het is wel wisselvallig weer, maar niet echt heel koud. In Nederland woedt nu een hittegolf begrijpen wij, meer dan 30 graden! Ik geloof dat ik dan liever de 12-15 graden heb van hier.

Lees verder

We hadden op iets mooiers gehoopt: het beroemde Geiranger Fjord.
Eerlijk is eerlijk, het is wel een mooi fjord, maar erg commercieel uitgebuit.

Met touringcars vol worden de toeristen door de bergen aangevoerd en via de Trollstigvegen weer afgevoerd (of andersom natuurlijk).

We besloten per ommegaande weer te vertrekken; per boot, want zowel bij de heen- als de terugreis was het té bewolkt om iets aan de hoogte (lees uitzicht)  te hebben. Jammer, maar die weggetjes doen we dus een andere keer wel.

Lees verder