Berichten met trefwoord "ICA"


To By or not to By…

To By or not to By…


Gepost door op 8 juli 2018 in 2018, Zweden | 7 reacties

Op donderdag 5 juli worden we om half 9 wakker en hebben we geslapen als een blok. Na het ontbijt het bos in. We zien zwarte wouwen cirkelen in de lucht en een rennend ree in het bos. We lopen door de weilanden met koeien, paarden en leuke ‘weilandklimhekjes’ en komen uit bij het Skrylle Naturum.

Lees verder
Pas op: een haai!

Pas op: een haai!


Gepost door op 11 juli 2013 in 2013, Zweden | 0 reacties

Op woensdag 10 juli maken we ons écht op om Zweden te verlaten en de vakantie al een beetje af te sluiten. Een titeltekst zou dan kunnen zijn: “van Tingsryd naar Køge” of “via het Bosjökloster naar Denemarken”. Had allemaal gekund, maar ‘Pas op een haai!” is natuurlijk veel aantrekkelijker en we hebben dan ook daadwerkelijk een megacoole haai (weliswaar een rode) in een meertje gezien van voor het plaatsje Ryd. Waarvan akte middels een foto.

Lees verder

Ja, die ICA, die ICA, die kan nooit meer stuk voor ons, lees hieronder meer hierover.

Vandaag 6 juli is onze 26 jarige trouwdag, tjonge tjonge, wat vliegt de tijd. Ik weet nog als de dag van gister dat we precies 1 jaar geleden in Noorwegen op de Preikestolen stonden, ook met zulk prachtig weer.

Lees verder
ICA rulezzz!

ICA rulezzz!


Gepost door op 29 juni 2013 in 2013, Zweden | 6 reacties

O ja, we willen de ICA, en speciaal die uit Nordingrå, nog maar weer eens roemen! Ten eerste hebben ze er de beste knoflookpers ooit! Thuis heb ik er eentje van de heer Jamie O. Die is 4 keer zo duur geweest en vergeleken bij de ontwerper van deze ICA-pers, is hij maar een kneus!

Lees verder

Maandag 24 juni om 9 uur uit de veren, buiten ontbeten (we hebben nog maar één keer ’s ochtends in de camper gezeten volgens mij) en de 15 km gereden naar de Döda Fallet. Met de fiets was dit niet leuk geweest, want je fietst alleen maar langs de hoofdweg, asfalt en langssuizende auto’s dus.

‘De waterval des doods’ ligt in Jämtland en is in 1796 ontstaan (beter gezegd: leeggelopen…) na een rampzalige poging van een koopman Magnus Huss (die bekend stond als Vildhussen: ‘Wilde Huss’) de rivier en de waterval onder controle te krijgen.

Lees verder
Via Sveg naar Hammarstrand

Via Sveg naar Hammarstrand


Gepost door op 22 juni 2013 in 2013, Zweden | 13 reacties

Eigenlijk hebben we niets te zoeken in Östersund, denken we, dus nemen we een andere route omhoog. Wel via Sveg, waar we tanken en boodschappen doen (ICA rulezzzz!). Het is wisselvallig weer, enorme hoosbuien afgewisseld met stralende scherpe zon-bewolkte luchten.

Daarna richting Ånge, Bräcke (leuke plaatsjes) via weg 323, die erg mooi is (alweer!) naar Hammerstrand (net voor dit plaatsje onze eerste Loppis van dit jaar bezocht, geweldig middenin de bushbush, met leuke mensen die temidden van een enorme zooi wonen en daar heel gelukkig ogen!

Lees verder