Berichten met trefwoord "koud"


Svartisen gletsjerwandeling

Svartisen gletsjerwandeling


Gepost door op 31 juli 2018 in 2018, Noorwegen | 6 reacties

Maandag 30 juli was het tijd om weer huiswaarts te rijden. Niet rechtstreeks, we hebben bijna drie weken de tijd voor de thuisreis. Op de Poolcirkel ontdekten we een mooie gletsjerwandeling, bijna op de route, en aangezien het weer eigenlijk optimaal was, besloten we de wandeling te gaan maken.

Lees verder
Op naar de TOP!

Op naar de TOP!


Gepost door op 26 juni 2015 in 2015, Noorwegen | 6 reacties

We hebben wat langer getreuzeld dan eigenlijk de bedoeling was om naar de Noordkaap te reizen vanwege alle regen en koude daar (8-10 graden nog steeds). Maar het maakt niet uit de komende week blijft het matig weer en we willen nu het topje van het Europese vasteland weleens bereiken!

Lees verder

Ja! We werden wakker door de wekker en de hemel was strakblauw. Snel van een ontbijtje genoten en de camper rijklaar gemaakt. De berg weer opgereden om bij Stavsro (langs Fv 651) te parkeren en het pad op te gaan naar de Gaustatoppen (1883 meter hoog). 

Van 1100 meter naar ruim 1800 meter in 2 uur geklommen, dat is zeven maal de domtoren dus! En we waren niet de enigen, deze klim is populair bij de toeristen en bij de Noren zelf, ca. 30.000 mensen beklimmen de top per jaar. De Noren kunnen bovenaan een stempel laten zetten op een stempelkaart en bij het beklimmen van een aantal bergen en verzamelen van de stempels krijgen ze een medaille. Zoiets als bij ons de 4-daagse! 

Lees verder
Tuin (1): grondwerk

Tuin (1): grondwerk


Gepost door op 9 februari 2010 in Eefdese Tuin | 0 reacties

Begin 2010 hebben onze tuin helemaal op de schop genomen. We namen een ecologische hovenier in de armen, die een prachtig ontwerp maakte en uitvoerde.

In deze serie laten we zien hoe e.e.a. in zijn werk is gegaan.

We beginnen bij het begin: het grondwerk, dat op 9 februari (er zat nog vorst in de grond) startte…

Lees verder