Berichten met trefwoord "kyrka"


We slapen lang uit, tot over tienen, zondag 19 juli staat in het teken van rust voor ons lichaam, met name mijn rechterbeen…

We checken rond 15 uur uit op camping Björkliden en rijden heel rustig ca. 100 km naar Kiruna, een ijzerertsstad. En dat is het, stoffig en bedrukt!  Haparanda was net iets lelijker.

Lees verder
Midzomernacht en de Poolcircel

Midzomernacht en de Poolcircel


Gepost door op 21 juni 2015 in 2015, Zweden | 8 reacties

En dan wakker worden op Midsommarafton, (19 juni), Deze is altijd op de vrijdag die het dichtst bij 21 juni ligt.  Ook morgen (de midzomerdag) vieren de Zweden heel uitbundig dat de zomer er is en ze even verlost zijn van alle donkere dagen. De vrouwen en meisjes allemaal in (korte) rokjes, tot groot genoegen van Ronald.

Lees verder

Woensdag 17 juni: Bij de camping in Östhammar nog even blijven hangen vanwege de wifi 😉 en net na de middag flink doorgereden om bij de Höga Kustenbron (brug) aan de overkant op de camperplaats te overnachten (400 km verder op de teller). Onderweg stikte het weer van de lupines, ik hoop dat ze ook Nederland nog eens zo massaal gaan veroveren 😉

Lees verder
Nils Åke Ericsson

Nils Åke Ericsson


Gepost door op 30 juni 2013 in 2013, Zweden | 2 reacties

Zondag 30 juni slapen we nog maar eens extra lang uit, want we hoeven pas tegen 13 uur van camping Snibbens af. We zitten heerlijk in het zonnetje en het uitzicht is mooi. Afwassen, watertanks vullen en andere weer legen en net na de middag wordt de motor weer gestart, echter niet voor lang, hihihihihi, we kunnen maar geen afscheid nemen van dit gebied!

Lees verder
Een rustige zondag…

Een rustige zondag…


Gepost door op 23 juni 2013 in 2013, Zweden | 1 reactie

Wauw! Vanochtend werden we tegen 10 uur pas echt goed wakker, super geslapen en dat met al dat licht! We zijn vandaag lekker lui en besluiten dat het dan maar een rustige zondag zal worden. 

Dus niet al heuvelop en -af fietsend naar de Döda Fallet (we zijn dus geen rasechte Hollanders, Silke!  :-D), maar een ommetje maken naar het dorp en de kerk van Rogunda aan de overkant van het meer. Dat ommetje viel toch nog een beetje tegen qua luiheid….

Lees verder