Berichten met trefwoord "Loppis"


Thuiskomen op de Nipfjället

Thuiskomen op de Nipfjället


Gepost door op 21 juli 2018 in 2018, Zweden | 2 reacties

Donderdag 19 juli gaan we op weg naar de Nipfjället bij Idre. Johanna vindt dit nog steeds de mooiste plek op aarde die ze ooit gezien heeft. Een soort thuiskomen. Maar hier zitten nog 460 kilometers tussen, die gaan we met dit hete weer echt niet in één dag rijden!

Lees verder
Tresticklan NP

Tresticklan NP


Gepost door op 15 juli 2018 in 2018, Zweden | 2 reacties

Zondag 15 juli was het tijd om de westkust van Zweden vaarwel te zeggen. Hij was ook op, die Zweedse kust: we zaten al bijna in Noorwegen. We waren echter té dicht bij een ander Zweeds NP dat we nog niet bezocht hadden: Tresticklan. Dus ging de reis niet naar Noorwegen maar landinwaarts.

Lees verder
Bohuslän Bloemetjesroute

Bohuslän Bloemetjesroute


Gepost door op 10 juli 2018 in 2018, Zweden | 2 reacties

10 juli, dinsdag, we zijn precies 1 week onderweg! We worden zoals bijna elke ochtend heel vroeg even gewekt door een zanglijster. Altijd tegen 4.15 uur… daarna slapen we weer tot half 9.

Het is buiten heerlijk opgefrist door de regenbuien van gisteravond. Vandaag willen we een stuk rijden van de toeristische Bohuslän kustroute van Kungshamn naar Grebbestad.

Lees verder
Onderweg naar Stockholm…

Onderweg naar Stockholm…


Gepost door op 12 augustus 2015 in 2015, Zweden | 3 reacties

Nu naar Stockholm. Dit is één streep naar ‘rechtsonderinhetmiddenvandekaart’ via Rv 70. Op 8 augustus eerst van Idre naar Särna; tot 1644 behoorden deze dorpjes nog bij Noorwegen lees ik reisboek. Daarna stoppen we langs de Dalälven (enorm lange rivier in dit gebied) zo 2 uurtjes op een ‘Lägerplats’.

Lees verder
Storforsen en Zweedse grillen…

Storforsen en Zweedse grillen…


Gepost door op 29 juli 2015 in 2015, Zweden | 1 reactie

Vannacht heeft het ontzettend gehoosd, de tieners tegenover ons in hun tentje dreven tegen middernacht eruit, zodat ze bij hun ouders in de camper verder moesten slapen. En vanochtend kunnen we met een kano naar het ‘service hus’ peddelen! In Nederland schijnt het na de zomerstorm van gisteren al niet veel beter te zijn horen we. Toch geeft weeronline hoop, voor morgen en overmorgen is er droog weer voorspeld.

Lees verder

We slapen lang uit, tot over tienen, zondag 19 juli staat in het teken van rust voor ons lichaam, met name mijn rechterbeen…

We checken rond 15 uur uit op camping Björkliden en rijden heel rustig ca. 100 km naar Kiruna, een ijzerertsstad. En dat is het, stoffig en bedrukt!  Haparanda was net iets lelijker.

Lees verder
Fietstocht en Nederlands leren

Fietstocht en Nederlands leren


Gepost door op 2 juli 2013 in 2013, Zweden | 1 reactie

Vanochtend op dinsdag 2 juli een bewolkte lucht, maar geen regelwolken, dus besluiten we de fietsen van de camper te halen en een tocht van ongeveer 50 km te maken.
In Nederland doe je daar misschien 2,5 uur over, maar hier dus niet!

Meindert de eigenaar van de camping vertelde al dat deze tocht over het eiland Ön en aan de rand van het Fjärnebofjärden NP over normale wegen ging, maar ook over een gewezen spoorlijn (nu de Gästrikeleden) en weggetjes waar onze fietsen misschien iets minder geschikt voor waren?

Lees verder