Berichten met trefwoord "Moezel"


VerjaarsVakantie

VerjaarsVakantie


Gepost door op 27 augustus 2014 in 2014, Zwitserland | 3 reacties

Als je op 25 augustus jarig bent, valt dit vaak in de zomervakantie. Tenminste wel als je buiten het hoogseizoen op reis gaat zoals wij.

Dit jaar stonden we, op weg naar Val Sinestra in Zwitserland, weer op ons geheime super charmante campingetje bij de Moezel. En hadden wij even mazzel, ’s middags 24 augustus aangekomen, bleken de meeste toeristenplaatsen net in de loop van de ochtend leeggelopen te zijn.

Lees verder
Charmanter dan charmant

Charmanter dan charmant


Gepost door op 28 juni 2014 in 2014, Duitsland | 5 reacties

Eigenlijk willen we dit blogje geheimhouden, niemand mag lezen over deze camping namelijk, ssssssstttt.

Gisteravond toen we aankwamen voelden en zagen we het meteen: JA, dit is nu een echte camping, die wij onder de charme-campings in het ANWB boekje zouden vermelden. ‘Charme’, zoals jullie nu wel hebben begrepen, gaat bij ons niet alleen om de schoonheid van een plekje of het uitzicht, of de omgeving, maar met name om de rust en de stilte.

Lees verder
Allerheiligen nog aan toe!

Allerheiligen nog aan toe!


Gepost door op 27 juni 2014 in 2014, Duitsland | 2 reacties

Donderdag 26 juni. In het Schwarzwald, maar ook richting de moezel is het volgens weeronline de komende dagen mooi weer, zo rond de 24 graden, wat wolkjes en zon.

We rijden van de camping af om direct richting het Noorden te rijden, maar komen naar een kilometertje of 20 een bordje tegen met de tekst “waterval en ruïne van het Allerheiligen klooster”. Dat is leuk!

Lees verder

Zondag 15 juni hebben we supergeluk, alle autowegen langs de Moezel zijn gesloten voor snelverkeer. Waarom is ons niet helemaal duidelijk. Maar een welkome autoloze zondag dus. Heerlijk fietsen we naar Traben-Trarbach, koffie drinken en daarna naar het Boeddha-museum.

Dit museum is in particuliere handen, en ook hier is het ons niet helemaal duidelijk waarom deze particulier nu net in dit plaatsje dit museum heeft opgericht.

Lees verder
Walnootbomen aan de Mosel

Walnootbomen aan de Mosel


Gepost door op 18 juni 2014 in 2014, Duitsland | 3 reacties

Geen eilanden deze juni vakantie en ook geen lieflijk Zweden of ruig Noorwegen, maar kijken bij onze Duitse buren. Ze hebben een immens land waar we nog weinig van gezien hebben. Een half uurtje rijden en we zijn zo bij Beek de grens over gereden met onze SuperWohnMobil!

We wisten eigenlijk de dag van vertrek (zaterdag 14 juni) nog niet precies waar we naartoe wilden reizen, maar Ronald wilde graag het Boeddha-museum bezoeken en dat ‘ligt ergens in Duitsland’.

Lees verder