Berichten met trefwoord "museum"


Swingend Stockholm

Swingend Stockholm


Gepost door op 10 augustus 2018 in 2018, Zweden | 2 reacties

Dinsdag 7 augustus vertrekken we tevreden van ons privé havenplekje. Een rustige nacht gehad en ’s ochtends lekker buiten ontbeten en genoten van de omgeving. Een grote bonte specht liet zich zien en horen; hij ging flink tekeer op een boom, dus wij vonden het een grote boze specht…

Lees verder
Hjärtligt välkommen till …

Hjärtligt välkommen till …


Gepost door op 13 juli 2018 in 2018, Zweden | 4 reacties

… Fjällbacka, Tanumshede en Garviks camping op het eiland Rossö.

Op woensdag 11 juli wordt het al om 3.15 uur licht… ook de vogels worden dan wakker en door de warmte zit het verduisteringsscherm van het dakluik wat los en daar piept de zon al heel vroeg doorheen.

Lees verder
Super Stockholm

Super Stockholm


Gepost door op 16 augustus 2015 in 2015, Zweden | 4 reacties

Woensdag 12 augustus tegen 13 uur parkeren we de camper op Norr Mälarstrand, op bijna precies hetzelfde plekje als 7 jaar geleden. Het voelt direct heel vertrouwd. Ondanks een drukke weg naast de parkeerplaats is het verder een prachtige plek bijna middenin het centrum van Stockholm.

Lees verder
Geen gemokk in Jokkmokk

Geen gemokk in Jokkmokk


Gepost door op 27 juli 2015 in 2015, Zweden | 2 reacties

Voor het eerst weten we niet zo goed wat we moeten doen tijdens deze reis. Het is zaterdag 25 juli en voor de komende week wordt er overal in Noord en Midden Scandinavië slecht weer verwacht, en met slecht bedoel ik cijfers 3 t/m 5 op de schaal van 10 op ‘weeronline’. Veel regen dus!

Lees verder
Walvis’jacht’…

Walvis’jacht’…


Gepost door op 11 juli 2015 in 2015, Noorwegen | 2 reacties

Op Andenes camping hebben we de aller-prachtigste midzomernachtzon van deze reis mogen zien en de volgende ochtend (donderdag 9 juli) ook een aller-prachtigste ochtendzon. Wat blauw allemaal, mijn ogen doen af en toe pijn en tranen van al dat blauw en de schitteringen.

Lees verder

Zondag 15 juni hebben we supergeluk, alle autowegen langs de Moezel zijn gesloten voor snelverkeer. Waarom is ons niet helemaal duidelijk. Maar een welkome autoloze zondag dus. Heerlijk fietsen we naar Traben-Trarbach, koffie drinken en daarna naar het Boeddha-museum.

Dit museum is in particuliere handen, en ook hier is het ons niet helemaal duidelijk waarom deze particulier nu net in dit plaatsje dit museum heeft opgericht.

Lees verder