Berichten met trefwoord "National Park"


Tresticklan NP

Tresticklan NP


Gepost door op 15 juli 2018 in 2018, Zweden | 2 reacties

Zondag 15 juli was het tijd om de westkust van Zweden vaarwel te zeggen. Hij was ook op, die Zweedse kust: we zaten al bijna in Noorwegen. We waren echter té dicht bij een ander Zweeds NP dat we nog niet bezocht hadden: Tresticklan. Dus ging de reis niet naar Noorwegen maar landinwaarts.

Lees verder
Kosteröarna en NP Kosterhavet

Kosteröarna en NP Kosterhavet


Gepost door op 14 juli 2018 in 2018, Zweden | 4 reacties

Vandaag, 14 juli, is Laurens jarig! Wij zijn er weer eens niet bij. Om 0.00 uur wilden we voor hem zingen, maar hij nam de telefoon niet op.

Voor ons ging de wekker om 7.15 uur, niet echt een vakantietijd, maar we wilden de boot van 8.30 uur naar de Kostereilanden halen.

Lees verder
Hjärtligt välkommen till …

Hjärtligt välkommen till …


Gepost door op 13 juli 2018 in 2018, Zweden | 4 reacties

… Fjällbacka, Tanumshede en Garviks camping op het eiland Rossö.

Op woensdag 11 juli wordt het al om 3.15 uur licht… ook de vogels worden dan wakker en door de warmte zit het verduisteringsscherm van het dakluik wat los en daar piept de zon al heel vroeg doorheen.

Lees verder
Paspoort alstublieft!

Paspoort alstublieft!


Gepost door op 5 juli 2018 in 2018, Zweden | 9 reacties

Vanaf zondag 25 juni hebben we een weekje ‘voorgekampeerd’ met de camper bij camping De Wapenberg, ca. 7 km vanaf Apeldoorn. (Ter info: ook dit jaar staat er onder ieder blogje een link naar een interactieve kaart!) Heerlijk rustig de camper in kunnen pakken en genoten van het begin van De Hoge Veluwe (Het Leesten). Wat een weertje!

Lees verder
Van Sveriges Lustgård naar Store Mosse

Van Sveriges Lustgård naar Store Mosse


Gepost door op 19 augustus 2015 in 2015, Zweden | 2 reacties

Zondag 16 augustus is weer rustdag, we blijven vandaag op Djulöbadets Camping in Katrineholm staan. Het is prachtig weer, weer 😉 Zo 23 graden en een blauwe lucht met witte schapenwolken. ’s Ochtends doen we niks, beetje surfen op het goede Wifi internet, blogjes plaatsen en filmpjes kijken onder de luifel.

Lees verder
The Arctic Highway

The Arctic Highway


Gepost door op 24 juni 2015 in 2015, Finland | 6 reacties

’s Ochtends opstaan en dan met je slaaphoofd tot de ontdekking komen dat je ‘kookkoffie’ hebt gekocht. In de K-Market zie je een rood pak staan met ‘Kaffe’ erop en je denkt direct aan de DE Aroma Rood van de Coöp. De Zweden en Finnen koken nog hun koffie met hele grove maling. Niet te drinken in onze schenkfilter. Opletten de volgende keer dus!

Lees verder