Berichten met trefwoord "natuurreservaat"


To By or not to By…

To By or not to By…


Gepost door op 8 juli 2018 in 2018, Zweden | 7 reacties

Op donderdag 5 juli worden we om half 9 wakker en hebben we geslapen als een blok. Na het ontbijt het bos in. We zien zwarte wouwen cirkelen in de lucht en een rennend ree in het bos. We lopen door de weilanden met koeien, paarden en leuke ‘weilandklimhekjes’ en komen uit bij het Skrylle Naturum.

Lees verder

Drie dagen hebben we op camping Tättö Havsbad gestaan, genoten van de zon en het water. Loftahammar en omgeving is prachtig en nog niet ontdekt door Nederlanders, wij zijn tot nog toe de enigen. Wel ‘heul veul Duutsers’.

’s Middags binnendoor weggetjes gereden naar Valdemarsvik-hamn en daar kwamen we een aantal Zweden tegen die hun mast op de boot moesten zetten.

Lees verder

Maandagochtend de 8e juli wilden we dus een eind gaan fietsen, maar niks geen weertype 9! Behoorlijke bewolking en veel wind. En de wifi doet het ook niet, dat hadden we al kunnen weten, want als de wifi op een camping gratis is, is het meestal prut, en bij ‘kostet ingenting’ kun je ook niet reclameren.

Tegen 13 uur klaarde de lucht ineens op en werd het weer wel een 8 waard, vanwege de harde eilandwind net geen 9.

Lees verder
Norrfällsviken en Halsviksravinen

Norrfällsviken en Halsviksravinen


Gepost door op 27 juni 2013 in 2013, Zweden | 1 reactie

Woensdagochtend de 26e juni is het zacht, maar bewolkt weer. We besluiten een kijkje te gaan nemen bij Johan Wahlström, die op de ‘Getberget’ een Vandrarhem, B&B en kuuroord te koop heeft staan. ’t Is prachtig daar, hij is ingenieur en heeft zo te zien ook 2 rechterhanden, want alles is piekfijn in orde, mooie onderkomens en allemaal heel economisch en ecologisch verantwoord in elkaar gezet.

Lees verder

Van Jotunheimen Feriesenter weg 51 weer op richting Fagernes. Deze route wordt de Valdresflya genoemd en is in de winter niet doorgankelijk.

Na ca. 20 km stuiten we op een Natuurwandeling, de ‘Hulderstigen’ door het natuurreservaat Stuttganglia van 2-3 uur (5,5 km). Het weer is niet super, beetje druilerig, maar om nu de hele dag in de camper te camperen daar worden we ook een beetje gaar van. Dus hup eruit, de wandelschoenen zijn weer droog dus die kunnen weer wat lijden.

En geleden hebben ze…..we waren in het begin al gewaarschuwd, want na 50 meter was alles al modder en water (weer stroompjes met gladde en diepe wiebelstapkeien), hahaha en dat bleef wel een beetje de teneur van de wandeling. Een prachtig natuurreservaat met heel veel verschillende gekleurde mossen en nog eens mossen.

Lees verder