Berichten met trefwoord "Öland"


Leuk iedereen die meeleest en reageert! En voor dat ik het vergeet: heel veel dank aan John en Anet die 3 maanden voor ons huis en de katten zorgen. Zij maken het mede mogelijk dat we deze sabbaticalachtige reis kunnen maken. Ik geloof niet dat ze dit als een straf ervaren 😉

Ik had beloofd aan met name Elles… niet teveel blogjes te schrijven, want de vorige keer kon ze het niet bijhouden.

Lees verder
Van Öland naar Tingsryd

Van Öland naar Tingsryd


Gepost door op 10 juli 2013 in 2013, Zweden | 2 reacties

Dinsdag de 9e in de ochtend nog even van Öland genoten, wat kleine weggetjes genomen i.p.v. de hoofdweg richting de brug naar Kalmar. Langs de weggetjes overal oude houten molentjes, sommige piekfijn opgeknapt, maar de meesten oud en vervallen. Ik zie ook op de kaart, dat er molens zijn met een naam.

Ook prachtige velden met klaprozen en weilanden vol met stapelmuurtjes, het lijkt het platteland van Engeland wel bij tijd en wijle!

Lees verder

Maandagochtend de 8e juli wilden we dus een eind gaan fietsen, maar niks geen weertype 9! Behoorlijke bewolking en veel wind. En de wifi doet het ook niet, dat hadden we al kunnen weten, want als de wifi op een camping gratis is, is het meestal prut, en bij ‘kostet ingenting’ kun je ook niet reclameren.

Tegen 13 uur klaarde de lucht ineens op en werd het weer wel een 8 waard, vanwege de harde eilandwind net geen 9.

Lees verder

Ja, die ICA, die ICA, die kan nooit meer stuk voor ons, lees hieronder meer hierover.

Vandaag 6 juli is onze 26 jarige trouwdag, tjonge tjonge, wat vliegt de tijd. Ik weet nog als de dag van gister dat we precies 1 jaar geleden in Noorwegen op de Preikestolen stonden, ook met zulk prachtig weer.

Lees verder
Norra Kvills National Park

Norra Kvills National Park


Gepost door op 5 juli 2013 in 2013, Zweden | 3 reacties

Vrijdag 5 juli. Vanochtend de 3,1 km wandeling gemaakt en nog een extra omweggetje naar een meertje, waardoor we al gauw 2 uur onderweg zijn geweest. Weer veel klauteren en vaak stilstaan om al het moois te bewonderen. Op de top (de Idhöjden) een prachtig uitzicht.

Het is echt een rommelbos, een mooi zootje bij elkaar: alleen de bomen die op de paden vallen worden in stukken gezaagd en naast het pad gelegd, de rest is dus zoals het is….al 150 jaar. Het is een heerlijk dennenshampoo woud!

Lees verder