Berichten met trefwoord "Schwarzwald"


Allerheiligen nog aan toe!

Allerheiligen nog aan toe!


Gepost door op 27 juni 2014 in 2014, Duitsland | 2 reacties

Donderdag 26 juni. In het Schwarzwald, maar ook richting de moezel is het volgens weeronline de komende dagen mooi weer, zo rond de 24 graden, wat wolkjes en zon.

We rijden van de camping af om direct richting het Noorden te rijden, maar komen naar een kilometertje of 20 een bordje tegen met de tekst “waterval en ruïne van het Allerheiligen klooster”. Dat is leuk!

Lees verder
Stad van de vreugde

Stad van de vreugde


Gepost door op 25 juni 2014 in 2014, Duitsland | 2 reacties

Dinsdag 24 juni al weer op de terugweg van Alpirsbach naar Freudenstadt (stad van de vreugde heb ik het maar vertaald), hihihihihi 20 km verderop, dus zo hard op de terugweg zijn we nu ook weer niet…

Freudenstadt heeft het grootste marktplein van heel Duitsland lazen we. We waren niet zo onder de indruk als gewezen Deventenaren, want ‘de Brink’ is volgens ons nog wel een ietsiepietsie groter.

Lees verder
Fietsen door het Kinzigtal

Fietsen door het Kinzigtal


Gepost door op 23 juni 2014 in 2014, Duitsland | 3 reacties

Maandag, de winkelrustdag in Duitsland, en opnieuw stralend weer, wordt een fiets-treindag.

Met de Ortenau-S-Bahn en ons gratis openbaar vervoer ticket kunnen we alle kanten op, maar het handigst is toch te fietsen naar het Zuiden en met de trein terug naar Alpirsbach. De Kinzigtal fietsroute loopt van Freudenstadt tot Offenbach langzaam naar beneden toe (een verval van ca. 200 meter).

Dus met ons fietsje naar beneden roetsjen, zoiets was het in gedachten.

Lees verder
Klooster Alpirsbach

Klooster Alpirsbach


Gepost door op 22 juni 2014 in 2014, Duitsland | 2 reacties

Vrijdag 20 juni is een rustdag geworden, mede door het weer, erg bewolkt en in de ochtend wat miezerregen. In de middag klaarde het lekker op, we hebben heerlijk onze boeken kunnen lezen (het Puttertje van Donna Tart, een echte aanrader!).

Zaterdag de 21e, op midzomer, de camper gestart en ons 40 km naar het zuiden verplaatst op camping Alpirsbach aan het riviertje De Kinzig, ca. 1-2 km voor het gelijknamige stadje met zijn beroemde Klooster.

Deze charmecamping is superhandig, op de fiets in 5 min. bij het station en je kunt overal naar toe met de gratis Schwarzwald Openbaarvervoerkaart.

Lees verder
Het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud


Gepost door op 20 juni 2014 in 2014, Duitsland | 10 reacties

Ook al blijft het heerlijk weer in de regio waar we nu zijn, Hanneke kan met haar arme kuiten en scheenbenen (echt waar, nog nooit zoveel spierpijn gehad….) toch niet wandelen, dus dan gebruiken we de camper maar waar die voor is bedoeld: camperen.

We camperen op ons gemakje via leuke weggetjes naar Dahn, vlak tegen de Franse grens, in het Pfälzerwald met mooie rode rotsformaties. Een charmecamping volgens de ANWB campingkeurmeester.

Lees verder