Berichten met trefwoord "stenen"


Thuiskomen op de Nipfjället

Thuiskomen op de Nipfjället


Gepost door op 21 juli 2018 in 2018, Zweden | 2 reacties

Donderdag 19 juli gaan we op weg naar de Nipfjället bij Idre. Johanna vindt dit nog steeds de mooiste plek op aarde die ze ooit gezien heeft. Een soort thuiskomen. Maar hier zitten nog 460 kilometers tussen, die gaan we met dit hete weer echt niet in één dag rijden!

Lees verder

Hoera! Vandaag en ook afgelopen nacht, wat geen nacht was… zijn we 28 jaar getrouwd. 28 jaar geleden liep iedereen met zweetdruppeltjes op het voorhoofd rond bij het tuinfeest in Halle-Heide. Want toen, net als nu in Eefde, was het rond de 30 graden.

Lees verder

De duizenden rotstekeningen in Alta zijn ook nog eens duizenden jaren oud (2600-6500 jr). In het museum een kaartje kopen en de wandeling langs het Altafjord kan beginnen! Het is wel wisselvallig weer, maar niet echt heel koud. In Nederland woedt nu een hittegolf begrijpen wij, meer dan 30 graden! Ik geloof dat ik dan liever de 12-15 graden heb van hier.

Lees verder

Leuk iedereen die meeleest en reageert! En voor dat ik het vergeet: heel veel dank aan John en Anet die 3 maanden voor ons huis en de katten zorgen. Zij maken het mede mogelijk dat we deze sabbaticalachtige reis kunnen maken. Ik geloof niet dat ze dit als een straf ervaren 😉

Ik had beloofd aan met name Elles… niet teveel blogjes te schrijven, want de vorige keer kon ze het niet bijhouden.

Lees verder
Blå Jungfrun

Blå Jungfrun


Gepost door op 7 juli 2013 in 2013, Zweden | 2 reacties

Zondag 7 juli is een 10 volgens weeronline, en dat klopt! Stralend blauwe lucht, blauw water en een blauwe jonkvrouw (die dus van rood graniet is…). Om 8.30 uur zitten we in de boot (de boeking is zowaar gelukt, mijn naam staat op het lijstje van de kapitein!) en varen we in een uur vanuit Byxelkrok Hamn naar het nationale park Blå Jungfru.

Lees verder
Trevligt Bönhamn

Trevligt Bönhamn


Gepost door op 25 juni 2013 in 2013, Zweden | 3 reacties

Dinsdag 25 juni: ‘such a beautiful day’…

Via de Höga Kusten bron direct rechtsaf van de E4 gegaan en een rondje op de Hörnaberget gewandeld met een mooi uitzicht op het begin van de Höga Kusten en deze brug.

Daarna op aanraden van Karin naar het schattige gewezen vissersdorpje Bönhamn gereden.

Lees verder
Denemarken strand rulezzzzz

Denemarken strand rulezzzzz


Gepost door op 26 juli 2012 in 2012, Noorwegen | 2 reacties

Vanochtend de 24e juli om 7 uur in de rij voor de Superspeed 2 richting Denemarken. Om 8 uur ronken de motoren en net voor 12 uur rijden we weer van de boot af. Blij toe, ’t is een drukte van jewelste op de boot en iedereen heeft natuurlijk kort geslapen, dus mensen moe en snel aangebrand en kids jengelig. Maar éénmaal in Denemarken aangekomen een heerlijk warm welkom, tjonge het scheelt zeker 10 graden met Noorwegen na de oversteek.

Na 4 uur rijden en 2 stops komen we aan op de Hegedal Strand (charme) camping in Glesborg (Djursland). Een lekker kabbelende camping, net als het Kattegat trouwens.

Lees verder