Berichten met trefwoord "uitzicht"


Hjärtligt välkommen till …

Hjärtligt välkommen till …


Gepost door op 13 juli 2018 in 2018, Zweden | 4 reacties

… Fjällbacka, Tanumshede en Garviks camping op het eiland Rossö.

Op woensdag 11 juli wordt het al om 3.15 uur licht… ook de vogels worden dan wakker en door de warmte zit het verduisteringsscherm van het dakluik wat los en daar piept de zon al heel vroeg doorheen.

Lees verder
Super Stockholm

Super Stockholm


Gepost door op 16 augustus 2015 in 2015, Zweden | 4 reacties

Woensdag 12 augustus tegen 13 uur parkeren we de camper op Norr Mälarstrand, op bijna precies hetzelfde plekje als 7 jaar geleden. Het voelt direct heel vertrouwd. Ondanks een drukke weg naast de parkeerplaats is het verder een prachtige plek bijna middenin het centrum van Stockholm.

Lees verder
We are going to Abisko….

We are going to Abisko….


Gepost door op 19 juli 2015 in 2015, Zweden | 6 reacties

Even wat anders. Er wordt altijd gezegd dat de Scandinavische landen zo duur zijn. Nou dit klopt gedeeltelijk. We ervaren alleen Noorwegen als heel duur, groente en fruit bijvoorbeeld. Sommige groenten die hier in de schappen liggen komen uit Nederland (tomaten, champignons en de rode paprika).

Lees verder
In de (zevende) hemel…

In de (zevende) hemel…


Gepost door op 28 juni 2015 in 2015, Noorwegen | 5 reacties

En dan zaterdag 27 juni tegen 10 uur op weg om de laatste 150 kilometers naar de Noordkaap te rijden. We hebben er toch nog 3 uur over gedaan, onderweg een trekker met caravan gezien (echt waar!) en af en toe fietsers die ons tegemoet komen of die we inhalen. Knap hoor, per fiets naar deze koude Kaap!

Lees verder
Bevallig Val Sinestra

Bevallig Val Sinestra


Gepost door op 1 september 2014 in 2014, Zwitserland | 2 reacties

Na de camping bij Scuol was het zondag vertrekdag naar Val Sinestra. Ik had nog nooit van dit hotel gehoord, maar na dit bezoek zal ik het niet meer vergeten.

Val Sinestra is een voormalig kuuroord in de bergen van het ‘Engardin’ in Zwitserland (kanton Graubünden), nabij het dorpje Sent. Het ligt een beetje op een drielandenpunt (Zwitserland-Oostenrijk-Italië). De meeste bewegwijzeringen en menu’s zijn dan ook in het Duits en Italiaans geschreven.

Lees verder
Scuol Sight Seeing

Scuol Sight Seeing


Gepost door op 31 augustus 2014 in 2014, Zwitserland | 0 reacties

Gisterochtend nog wat motregen, gelukkig niet veel voor de renners die tegen 7 uur al van start moesten (en om 6 uur uit de veren waren met al hun schuifdeurbusjes 😉 , gelukkig doen oordopjes wonderen).

Tegen 12 uur klaarde het op, een voorzichtig waterig zonnetje kwam tevoorschijn, samen met Ton en Louise die al een week in het Kurhaus Val Sinestra, (op ca. 12 km van de camping vandaan) verblijven.

Lees verder