wandelen

Wat een mooie ligging

Luierdagen in Glaskogen

Maandagochtend 16 juli werden we heerlijk uitgerust wakker na een nacht op een wel heel stille parkeerplaats bij Tresticklan… We wilden richting Idre rijden, of misschien eerst nog wel een National Park ‘meepikken’, want er waren er twee binnen redelijk bereik. Johanna fotografeerde nog snel een rouwmantel, al de tweede hier in het park.

Luierdagen in Glaskogen Lees verder »

De vulkaanachtige top van de Städjan is mooi dreigend!

Fotoblog van Städjan-Nipfjällets natuurreservaat

Vol verwachting klopt ons hart: we gaan naar Idre, de Nipfjället beklimmen en de Städjan bewonderen. 7 jaar geleden waren we hier ook in de maand juli, samen met Laurens en toen was ik op slag verliefd. Zo’n mooie plek, daar wil ik wel vaker naar toe.

Fotoblog van Städjan-Nipfjällets natuurreservaat Lees verder »

De nieuwe hobby van Ronald

Geen gemokk in Jokkmokk

Voor het eerst weten we niet zo goed wat we moeten doen tijdens deze reis. Het is zaterdag 25 juli en voor de komende week wordt er overal in Noord en Midden Scandinavië slecht weer verwacht, en met slecht bedoel ik cijfers 3 t/m 5 op de schaal van 10 op ‘weeronline’. Veel regen dus!

Geen gemokk in Jokkmokk Lees verder »

Prachtige dode boomschors, die niet dood oogt...

Fotoshoot in Stora Sjöfallet en een ‘Muddusmuggenwandeling’

Woensdag 22 juli tegen 12 uur verlaten we de stadscamping van Gällivare (uitspraak is Jellivaare) en als we via de E45 Laponia (het werelderfgoed gebied van Lapland) binnenrijden, lopen de rendieren al weer in de weg 😉  Net voorbij Gällivare is een skioord met uitzichtpunt ‘Dundret’, waar je volgens lokale mensen nog de middernachtzon kunt

Fotoshoot in Stora Sjöfallet en een ‘Muddusmuggenwandeling’ Lees verder »

We are going to Abisko….

Even wat anders. Er wordt altijd gezegd dat de Scandinavische landen zo duur zijn. Nou dit klopt gedeeltelijk. We ervaren alleen Noorwegen als heel duur, groente en fruit bijvoorbeeld. Sommige groenten die hier in de schappen liggen komen uit Nederland (tomaten, champignons en de rode paprika).

We are going to Abisko…. Lees verder »

Berenjacht (de 3 felrode tekeningen)

Rotstekeningen, gletsjer en Badderfjorden

De duizenden rotstekeningen in Alta zijn ook nog eens duizenden jaren oud (2600-6500 jr). In het museum een kaartje kopen en de wandeling langs het Altafjord kan beginnen! Het is wel wisselvallig weer, maar niet echt heel koud. In Nederland woedt nu een hittegolf begrijpen wij, meer dan 30 graden! Ik geloof dat ik dan

Rotstekeningen, gletsjer en Badderfjorden Lees verder »

Scroll naar boven