Berichten met trefwoord "wijn"


Fredrika, Dorotea en Boeddha…

Fredrika, Dorotea en Boeddha…


Gepost door op 31 juli 2015 in 2015, Zweden | 3 reacties

Woensdag 29 juli heerlijk nog eens buiten een ontbijtje bij Storforsen en tegen het middaguur (we zijn meestal de laatste camperaars die een camping verlaten…) op naar Fredrika. Gisteravond hebben we voor het eerst sinds ruim een maand weer een maan boven de horizon gezien!

Lees verder
Fietsen door het Kinzigtal

Fietsen door het Kinzigtal


Gepost door op 23 juni 2014 in 2014, Duitsland | 3 reacties

Maandag, de winkelrustdag in Duitsland, en opnieuw stralend weer, wordt een fiets-treindag.

Met de Ortenau-S-Bahn en ons gratis openbaar vervoer ticket kunnen we alle kanten op, maar het handigst is toch te fietsen naar het Zuiden en met de trein terug naar Alpirsbach. De Kinzigtal fietsroute loopt van Freudenstadt tot Offenbach langzaam naar beneden toe (een verval van ca. 200 meter).

Dus met ons fietsje naar beneden roetsjen, zoiets was het in gedachten.

Lees verder

De Moezelwijn was weggezakt en wij wilden verder zakken naar het Zuiden. Ook van Duitsland hebben we een “Charme Camping” boekje en daar eentje uitgeplukt die ons wel aanstond bij het plaatsje Birkenfeld (Saar-Hunsrück).

Alleen binnendoorweggetjes genomen, da’s toch veel leuker dan al dat autobaangedoe.  Via de Hunsrück Höhenstrasse en de Edelsteinstrasse (prachtige toeristische wegen en weggetjes) aangekomen in Idar-Oberstein.

Lees verder

Zondag 15 juni hebben we supergeluk, alle autowegen langs de Moezel zijn gesloten voor snelverkeer. Waarom is ons niet helemaal duidelijk. Maar een welkome autoloze zondag dus. Heerlijk fietsen we naar Traben-Trarbach, koffie drinken en daarna naar het Boeddha-museum.

Dit museum is in particuliere handen, en ook hier is het ons niet helemaal duidelijk waarom deze particulier nu net in dit plaatsje dit museum heeft opgericht.

Lees verder
Walnootbomen aan de Mosel

Walnootbomen aan de Mosel


Gepost door op 18 juni 2014 in 2014, Duitsland | 3 reacties

Geen eilanden deze juni vakantie en ook geen lieflijk Zweden of ruig Noorwegen, maar kijken bij onze Duitse buren. Ze hebben een immens land waar we nog weinig van gezien hebben. Een half uurtje rijden en we zijn zo bij Beek de grens over gereden met onze SuperWohnMobil!

We wisten eigenlijk de dag van vertrek (zaterdag 14 juni) nog niet precies waar we naartoe wilden reizen, maar Ronald wilde graag het Boeddha-museum bezoeken en dat ‘ligt ergens in Duitsland’.

Lees verder