Trevligt Bönhamn

Dinsdag 25 juni: ‘such a beautiful day’…

Via de Höga Kusten bron direct rechtsaf van de E4 gegaan en een rondje op de Hörnaberget gewandeld met een mooi uitzicht op het begin van de Höga Kusten en deze brug.

Daarna op aanraden van Karin naar het schattige gewezen vissersdorpje Bönhamn gereden.

Dit is inderdaad een echte aanrader, zeker bij dit weer, alles is blå: het water, de lucht en zelfs de brievenbussen in het dorpje knallen blauw op hun palen!

Eerst een kort loopje naar de Piskarnalberget (ja, dat stond echt op het bordje…) met een prachtig uitzicht over de zee, alwaar de hele dag wel een mysterieuze mistwolk bleef hangen.
Daarna even gepauzeerd en in het dorpscafé warme ‘pankakor’ met frambozenjam en vanille-ijs gegeten.
Aan de overkant van het haventje een heel ander uitzicht op het dorpje en alweer een berg te beklimmen. Een Naturstig van 30-45 minuten, precies goed dus!

We hebben trouw gedaan wat er op het bord stond: “följ blå prickar” (alweer blauw…) en na een paar minuten de geverfde stippen gevolgd te hebben laat de Botnische Golf zich in al haar stralendheid aan ons zien. De Atlantische kust van Portugal kan hier nog een puntje aan zuigen!

Zelfs de rendieren laten een beetje van zichzelf los…… zelfs op de uiterste randen van de rotsen.

Helemaal rozig rijden we via de andere, iets minder spectaculaire Sandöbrug terug naar Snibbens Camping. Deze zit nu voller dan vol en we mogen ergens achteraan staan, waar we helemaal alleen zijn. De eigenaar verontschuldigt zich dat het plekje niet zo mooi is en hij is erg verbaasd dat we het prachtig vinden. Ieder zijn meug!

De camping is echt heel leuk en is het zeker waard in het Charme Camping boekje te staan. En ook al staat het mudvol, ’t is toch lekker rustig, het water heerlijk warm en ‘kostar ingenting’.

3 gedachten over “Trevligt Bönhamn”

  1. Nou hebben jullie echt gezorgd dat ik heimwee heb en ook nog jalours, :mrgreen: ben geworden. Nee, geintje, maar mooi daar aan de kust! Die ook elk jaar nog eens een aantal centimeters omhoog wordt geschoven. Veel plezier, met al die wandeltochten op mooie plekjes. 😛

  2. O, wat mooi allemaal, doet me denken toen we hoog in Noorwegen waren en we op een stil plekje beland waren met ook zulk mooi weer. Genieten hé. Fijn om samen wandelingen te kunnen maken. Hier is het nu wat kil, gisteren was er ‘s-nachts zelfs nachtvorst geweest.
    Veel liefs van pa en ma

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven