Tuin (9): Straatwerk en vijvers klaar!

Jaja, het schiet op. De voorste helft van de tuin is zo’n beetje klaar om ingeplant te worden. De grond voor het gazon is omgespit. De grote vijver is nu bijna vol en ook klaar voor inplant.

We hebben al een beetje voorpret, dat wordt genieten als deze klus klaar is!

4 gedachten over “Tuin (9): Straatwerk en vijvers klaar!”

 1. Via google “stapelmuur” bij jullie blog uitgekomen. Wat een mooi project! Prachtige vijvers en muren! en een heerlijke tuin. Wij zijn zelf ook gestart en ik heb een vraagje over de stapelmuren. Ik had al gelezen ergens dat het veelal gewoon gestapeld wordt zonder cement, maar hebben jullie dat ook bij de hoge muur gedaan of daar toch iets tussen gebruikt? En wat voor soort beplanting hebben jullie ertussen geplaatst?
  Groetjes Jolante

  1. Dag Jolante,
   Dank voor je reactie.
   Nee, we hebben beslist geen cement o.i.d. gebruikt t.b.v. de muren. Bij de foto’s van de grote stapelmuur zie je de betonnen L-elementen die als “ruggesteun” zijn gebruikt, ook om de buren een rechte afscheiding te geven.
   Verder is het een kwestie van goed stapelen en gewoon voldoende zand tussen de stenen doen (vooral voor de worteling van de planten).

   Dan planten: bij ons zijn vooral wilde planten gebruikt die veel mensen als onkruid beschouwen. Fluitekruid, primula’s, mosjes, varentjes, kaardebol, tijm en ga zo maar door. Er is zelfs spontaan een vlinderstruik IN de muur gekomen na 2 jaar.

   Ziehier hoe het na enkele jaren was:
   https://hanenron.nl/onze-tuin-de-groei-en-bloei/

   Veel succes!

 2. Erg inspirerende blog. De tuin ziet er uit als een groot project. Die vijver zal er ongetwijfeld fantastisch bijliggen zodra alles helemaal af is. Geniet ervan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven