Van Å naar Bø…

Vrijdag 10 juli rijden we de hele dag met een kachelgangetje over Andøya. Al snel zien we op onze plaatselijke routekaart dat we ergens een mooie wandeling kunnen maken. Ronald parkeert de camper op de onmogelijkste plekjes en dat is maar goed ook, deze P-plek is piepklein.

We lopen eerst een stukje richting het strand, alles is blauw en wit, het lijkt echt op een Grieks strand of zo! De schapen lopen gezellig langs de kust met bellen om te rinkelen. Dan zien we dat er ook mensen van de hoge berg af komen lopen, dat willen wij ook! Want vast een heel mooi uitzicht.

Wat kleding uitgetrokken, want klimmen is heel andere koek dan een strandwandeling en daar gaan we. Handen-, billen- en voetenwerk, dat is het! En bovenop de top wacht ons de beloning, een schitterend uitzicht. Echt waar elke 5 minuten word je hier beloond met mooie uitzichten en natuurschoon, het kan niet op. Naar beneden gaat meer glijdend dan wandelend, maar we komen heelhuids aan bij de camper.

De wandelaars wordt hier gevraagd het strand en de omgeving te helpen schoonhouden, je kunt een plastic zak meenemen en daar al het afval dat je vindt indoen en inleveren bij een verzamelplaats. Zo gezegd zo gedaan.

En dan? Wat gaat onze reis ons verder brengen? We gaan nu met het mooie weer eerst maar de meeste eilanden van Vesterålen bekijken en dan door naar de Lofoten of naar Abisko in Zweden. Vesterålen bestaat uit een groep van 6 eilanden, Andøya, westelijk Hinnøya (tevens het grootste eiland van Noorwegen), Langøya, Skogsøy, het oostelijke deel van Austvågøy en het heel kleine Hadseløya.

Ronald ziet dat op Andøya het plaatsje Å ligt (ook op de Lofoten trouwens en we hebben er ook al één in Zweden gezien) en op Langøya ligt Bø. Dus gaan we van Å naar Bø. Dat is voor nu ons reisplan 🙂 Eerst naar Å, dwars over het eiland en dan over een brug, rijden we van Andøya zo Hinnøya op, die weer vastzit met een andere brug naar Langøya.

Op Hinnøya lijkt het landschap bij tijd en wijle op een ‘Wild-West’ landschap, afgewisseld met weer heel veel blauw en blauw en blauw! We zien de mooiste ‘plaatjes’ om ons heen, het kan niet op!

En dan ineens zijn we moe. Toch nog eventjes zoeken naar een leuk plekje, maar tegen 18 uur op een parkeerplaats bij een museumpje in Jennestad op Langøya iets leuks gevonden. Aan het water met de rood- en zwartbonte koeien aan de overkant, gezellig!

Zaterdag 11 juli worden we weer tegen 10 uur wakker. De 3G hotspot doet het heel goed, dus het walvisblogje met de foto’s bewerkt en online gezet! Daarna richting Bø, dit is een klein gehuchtje met ook al van die mooie ‘blommor’ pracht. We lopen hier onze middagwandeling 😉

Dag Bø! We gaan nu voor de Lofoten, want volgens weeronline worden het de komende dagen weercijfers negens en tienen. De weergoden zijn ons heel goed gezind! Wat een zegen! We rijden naar het eiland Hadseløya, servicen onze camper (afvalwater lozen, schoon water tanken en de wc verschonen), lopen nog even de Joker supermarkt in en nemen daarna de veerpont van Melbu naar Fiskebøl op de Lofoten. En voltooien daarmee onze ‘Whale Tour’ (de veerponten van Senja-Vesterålen-Lofoten).

Hoewel Vesterålen heel dicht bij de eilandengroep van de Lofoten ligt, is het landschap op de Lofoten veel ruiger. We zien dit direct al aan de rotspunten, die pieken veel meer.

We vinden al snel een avondslaapplek aan het Austnesfjord, hier kan Ronald genieten van zijn blonde Lofotenbier en vanavond lekker lezen!

6 gedachten over “Van Å naar Bø…”

    1. Dank je, Monique! Er is hier ongelofelijk veel om van te genieten, en dat zijn we gelukkig nog niet verleerd. Misschien is het wel zo dat je ook steeds beter leert genieten naarmate je het vaker doet.
      We hebben nog een paar weken om te oefenen!
      😉

    1. Ha lieve Sil, leuk dat je zo meegeniet van onze foto’s en reis. Vandaag weer zoveel moois gezien. De zon speelt echt de hoofdrol hoor, alles is zoveel mooier en leuker als deze schijnt! We zijn super bofbipsen! xxx

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven