Van Öland naar Tingsryd

Dinsdag de 9e in de ochtend nog even van Öland genoten, wat kleine weggetjes genomen i.p.v. de hoofdweg richting de brug naar Kalmar. Langs de weggetjes overal oude houten molentjes, sommige piekfijn opgeknapt, maar de meesten oud en vervallen. Ik zie ook op de kaart, dat er molens zijn met een naam.

Ook prachtige velden met klaprozen en weilanden vol met stapelmuurtjes, het lijkt het platteland van Engeland wel bij tijd en wijle!

Net voor Borgholm raken we weer op de grote weg 136 en druk dat het is! Borgholm, met zijn oude burcht (Borg) en het naastgelegen plaatsje Köpingsviken zien zwart van de mensen, het is dan ook supermooi weer om met een badlaken aan het strand langs de Kalmarsund te gaan liggen vandaag.

Wij rijden op een drafje (hard gaat het niet….) richting de brug en even later komt het vaste land weer in zicht. Wat nu? Toch nog een National Park bezoeken in de buurt van Simrishamn of is het voor deze vakantie welletjes geweest met het afvinken van deze parken op ons lijstje. We besluiten tot het laatste, het moet geen ‘nationaal-parkje-afraffelen’ worden en we hebben al zoveel moois gezien.

We stoppen in Tingsryd, in het stadje (ook heel druk vanwege paardendagen begrijpen we, er is hier ook een drafbaan) nemen we koffie en weer zo’n Mazarin koekgebakje, nu met blåbär vulling. Daarna naar de gelijknamige camping aan het Tiken meer (omdat deze wifi heeft en we dus eindelijk de vele blogs die klaarstaan wereldkundig kunnen maken).

Hier staan we met mooi uitzicht over het meer tussen een rits van Duitsers (op de vorige camping in Böda-Hamn was 97% Zweeds, 1% Noors, 1% Duits en 1% wij…), allemaal lekker aan de grill of bbq.

Langs de wandelpromenade, annex fietspad (je kunt het hele meer rondfietsen of wandelen in 17 km) staan paars-gele bloemetjes, leeuwenbekachtigen. Ik heb ze nog nooit gezien, wie, o wie weet de naam van dit plantje?

Morgen gaan we Zweden via Malmö verlaten om 1 dag ergens in Denemarken te overnachten en daarna de boot weer naar Duitsland te nemen, tjonge de tijd vliegt en vliegt en we genieten nog steeds!

2 gedachten over “Van Öland naar Tingsryd”

  1. Wat mooi allemaal, veel gezien in de vakantie, kan je weer een heeeeel mooi fotoboek van maken.
    Heb nog even gekeken naar het bloemetje in het boek wilde bloemen, daar kon ik deze niet in vinden, wel bijzonder, tweekleurig. Elke keer zeggen we tegen elkaar wat zou Hanneke nu weer “wollig”mooi vertellen.
    Veel liefs en groeten van ons beiden.

  2. Noem het bloemetje gewoon WIEWEETJE.

    Weer veel mooie belevenissen gelezen. Fijn dat de tijd vliegt want dat betekent dat jullie het meer dan naar jullie zin hebben.

    Groeten, Ruud. Joke en de ettertjes

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven