Via Sveg naar Hammarstrand

Eigenlijk hebben we niets te zoeken in Östersund, denken we, dus nemen we een andere route omhoog. Wel via Sveg, waar we tanken en boodschappen doen (ICA rulezzzz!). Het is wisselvallig weer, enorme hoosbuien afgewisseld met stralende scherpe zon-bewolkte luchten.

Daarna richting Ånge, Bräcke (leuke plaatsjes) via weg 323, die erg mooi is (alweer!) naar Hammerstrand (net voor dit plaatsje onze eerste Loppis van dit jaar bezocht, geweldig middenin de bushbush, met leuke mensen die temidden van een enorme zooi wonen en daar heel gelukkig ogen!

Bij Hammerstrand ligt de gelijknamige (Charme) camping van eigenaar Medad Modzelevich (Nederlandse moeder en Joodse vader).

Hij is op 3-jarige leeftijd uit Nederland vertrokken en kent nog een paar woordjes Nederlands (Gezellig…) en via vele landen uiteindelijk in Zweden beland. Het mooiste van Zweden is dat ze hier zo heerlijk niet-gestresst zijn (daar kunnen de Zuidelijke landen met hun ‘Mañana Mañana’ nog een puntje aan zuigen, volgens hem). O, en wij zijn gediplomeerde verpleegkundigen? Dan heb je helemaal een luizenbaantje volgens hem, de minder gediplomeerden, de onfortuinlijken zeg maar, die moeten hard werken bij de mensen thuis (soort wijkzusters begrijp ik). Maar heb je een goed diploma in handen, dan mag je ‘binnenzitten’ in het gezondheidscentrum en lekker nietsdoen…… hahahahaha! En dat geloven wij?

De camping is oké, de douches heerlijk warm en en uitzicht over het meer weer prachtig. Na een regenbui ruikt alles buiten nog lekkerder trouwens! Morgen willen we misschien de ‘Dode Waterval’ (Döda Fallet) bezoeken, sinds een paar eeuwen een waterval zonder water….. Dit ligt ca. 15 km van de camping vandaan, is het beste met de camper te rijden, maar……. “only Dutch people will visit it by bicycle…”. 

13 gedachten over “Via Sveg naar Hammarstrand”

 1. hej lyckliga sods, följer vi en välbekant väg för oss. Om du fortfarande vill äta i slutet av resan när du trevligt att Norrfällsviken.Er är ett läger i skogen, där man kan promenera, trevlig vandring den “puckel” på. Det finns en stor seafood restaurang i byn, på hörnet. Det är en fin gammal fiskeby, även de gamla stolpar för näten. Också Bönhamn och trevlig by.
  Zo huiswerk voor de zondag na midsomnar, want dan is het toch nog uitrusten van alle sprit!
  Als jullie bij een VVV komen, bijv in Nordingra, dorp van niets, maar vandaar uit richting de kust, hebben wij de stuga genoten, een blad mee willen brengen, Magasin Höga Kusten? is een mooi, maar ook leuk blad met van allerlei wetenswaardigheden van de streek.
  Dus geniet en mijmer 😛 .

  1. Hej Karin, du skriver utmärkt Svenska! Jag forstår bara lite Svenska, det här kan jag läsa. Vi skulle vilja köpar en Magasin. Morron vi reser till Höga Kusten…..(of zoiets…. 😆 ).
   Hälsa Gerton!

   1. Vi är också av den Holländska, som magasin är gratis.
    Bekväm, hey, det google översättning.

    Goede reis nog en veel plezier! 😆

 2. Ziet er allemaal mooi uit… Heel veel plezier verder, hopelijk mogen wij het verder met jullie delen..leuke huizen gezien?

  1. Ja, veel mooie huizen hier!!
   Maar ook veel inzichten over voors en tegens opgedaan.
   We hebben nog wat op de lijst staan om te bekijken…
   Wordt vervolgd.

 3. spallie san

  Hoi truckers
  Jullie hebben vast beter weer dan hier.
  Heerlijk niet ? Vroeg op vakantie. Ik ben ooit ook in Ostersund geweest , toen ik een vriendin uit Stockholm “lief had”. We gingen met haar familie naar familie in Ostersund. Ik herinner me de muggen en dat het maar niet donker werd…..enne de hete nachten; ik was toen 18.
  Leuk jullie verhalen zo te lezen.En luxe hoor met zo’n luxe camper. Men denkt vast dat jullie al aan het rentenieren zijn.
  Zijn jullie aan het oriënteren voor immigratie en hoe is het mindfulness en tai chi klimaat daar??
  Tot zover; spallie follow you.
  groet en veel plezier en geluk in sweden
  Wil en michiel

 4. Hoi Michiel en Wil,
  Dank voor de reactie!
  Vooralsnog alleen vakantie hoor, maar de ogen en oren staan wél open…
  Er is vast plek om hier t’ai chi te gaan geven, maar wél veel minder stress (zeggen ze). Overigens is het aantal zelfmoorden hier veel hoger dan in NL, dus…
  Na de vakantie een bijpraatavond doen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven