Wandeling naar Pielpajärven wilderniskerk

Gepost door Johanna op 25 juni 2015 in 2015, Finland | 7 reacties


Woensdag 24 juni tegen 10 uur opgestaan (Finse tijd, dat wel), nog nagenietend van het prachtig gekleurde avondmeer van Inari. We hebben wat getutteld en gedoucht en in de middag de parkeerplek opgezocht achter het Samenmuseum SIIDA van Inari om een ca. 10 km lange wandeling te maken naar de Pielpajärven wilderniskerk.

Het Inarimeer bij nacht...

Het Inarimeer bij nacht…

Een prachtige wandeling door een ‘pijnbomenbosbessenbos’, waarvan het pad alleen maar bestond uit stenen en boomwortels. We waren blij dat we onze stevige hoge schoenen aanhadden.

De kerk stamt uit ca. 1754 en ligt midden tussen de berkenbomen en een bloemenweide aan het meer. Dit was vroeger een belangrijke ontmoetingsplek van de Samen uit de omgeving van Inari (tot 1888). Raakte daarna in verval en is rond 1970 weer gerestaureerd. Maar wel een eind lopen hoor om een dienst te mogen bijwonen! De kerk wordt nu nog wel gebruikt voor huwelijksvoltrekkingen en midzomernachtvieringen.

De natuur heeft er hier ook weer wat moois van gemaakt!

Na de wandeling, gaan we tegen 17.00 uur richting Noorwegen via de weg 971, we komen dan in de buurt van Kirkenes binnen. Als je van hieruit de kortste route neemt naar de Noordkaap ben je er over 400 km. Maar dat doen wij lekker niet, dit weggetje loopt prachtig langs het Inarimeer, dat is de omweg vast waard.

We overnachten op een rustplek aan deze weg.

Langs de 971...

Langs de 971…

Kaart bekijken?

Klik voor een grote kaart met al onze overnachtingsplekken

Kaart bekijken?

Op deze pagina staat een grote kaart, waar je kunt zien waar we allemaal overnacht hebben.

Onder iedere markering staat weer een link naar het bijbehorende blogje; zo kun je ook door onze hele reis heen via de kaart.

7 Reacties

 1. Wat een fraaie plaatjes en wat een rust. Nog veel plezier met jullie proef-emigratie.

  Schrijf een antwoord
  • Hahaha Ruud, ja dat is het wel een beetje. Maar ik weet al wel dat ik hier zo Noordelijk nooit zou willen wonen. Met alle licht in de zomer en alle donkerte in de winter zou ik spontaan weer gaan roken en aan het biervat gaan hangen 😉

   Schrijf een antwoord
 2. Wat een prachtige foto’s. Heerlijk om mee te lezen met jullie bijzondere reis. Iedere keer weer genieten. Hapiness. Veel plezier nog daar in het hoge noorden. : 0)

  Schrijf een antwoord
  • Wat leuk dat je meeleest Anita! Dank voor je reactie. Over 1-2 dagen hopen we De Noordkaap te bereiken. Hier nu regenachtig en koud, brrrr 12-14 graden! Maar nog steeds genieten!

   Schrijf een antwoord
 3. Mijn reacties worden wat eentonig maar wat vind ik jullie foto’s toch prachtig mooi!
  Wat een reis, geweldig!
  Lees steeds met plezier jullie blog! Dank!
  Kus

  Schrijf een antwoord

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *