Wandelroute om het Bjårnvatn en Stavkyrkje, zondag 22 juli

Vanochtend geen wekker, toch worden we telkens tegen half negen gewoon lekker wakker.
Weer rustig ontbeten en nu dus de ruim 5 km wandelroute om het Bjårnvatn gelopen. Lekker rustig weer en niet te koud.

Volgens de eigenaresse van de Bøen camping (die er overigens echt uitzag als een clown in een soort zwart mannenpak) zouden we halverwege de route een beverburcht tegenkomen en we misschien nog bevers konden spotten. Na enig zoeken gevonden, alleen wij denken dat ze zelf de route de afgelopen 10 jaar niet meer heeft gelopen, want de burcht was oud en verlaten en de beversporen waren in ieder geval niet van vandaag of gisteren. Jammer.

Maar ’t was wel een mooie en stille route, veel bloemen en het meer gaf telkens een ander beeld.

Na de wandeling nog even in de ‘Brukt-Antik’ (gebruikte goederen en antiek) gesnuffeld en een oude koeienbel van 100 jaar oud gescoord. Zo kan ik Ronald altijd in de gaten houden! In Zweden worden deze winkeltjes ‘Loppis’ genoemd en waren veel talrijker trouwens.

Na de wandeling aan het begin van de middag richting het zuiden gereden, weer via witte weggetjes en langs Heddal (aan de E134), waar een prachtige Stavkyrkje staat, bijzonder en knap gebouwd, helemaal van hout. Alleen erg donker binnen, want amper ramen in het oude gebouw (1240). Deze kerk is de grootste bewaard gebleven staafkerk van Noorwegen.

Tegen halverwege de middag een camping gezocht in de buurt van Gvarv, op de Teksten Barnas Camping, dit is wel een drukke camping met heel veel kids en activiteiten. Maar we staan er toch één nachtje om dan verder te rijden naar de kust.

4 gedachten over “Wandelroute om het Bjårnvatn en Stavkyrkje, zondag 22 juli”

  1. Jullie steeds kunnen volgen, prachtig land, gelukkig is het weer nu mooi, zodat jullie kunnen genieten van de zon. Hoog is het koud, al schijnt de zon. Nog een paar dagen in het mooie land en dan weer in het vlakke.
    Hier alles oké. Liefs

  2. Goede morgen!
    Jaja, we zijn alweer op de terugweg. Morgenochtend de boot van Larvik naar Hirtshals, dan door naar een camping aan het strand in Denemarken.
    Tot over een paar daagjes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven