Weekend van 7-8 juli in Røldal en Øvre Eidfjord

Na het dubbele hoogtepunt gewoon volgende ‘hoogte’ punten gereden en bezocht. Het is hier één en al hoogtepunt in Noorwegen!
De camper rijdt als een zonnetje, het weer is voor Noorse begrippen mooi, rond de 19-20 graden, met af en toe een buigedeelte en Ronald wordt maar niet moe van ‘I have got a blue Freight-liner’. Hij waant zich een echte road cowboy!

Zaterdag de prachtige Ryfylkevegen gereden (weg 13 gewoon omhoog, andere richting is er niet) naar het Røldal, zeker wel 15 tunnels geteld, geen weg voor claustrofobische mensen dus! Neergestreken op de Hyttegrend & Camping op 300 meter van de beroemde Røldalse Stavkirke uit ca. 1200-1250. Een schattige camping omzoomd door bergen met besneeuwde toppen en op zondagochtend de Bygderuten (dorpswandeling) gemaakt van ca 1 uur.

Daarna de stoelen weer ingepakt en wederom omhoog via de 13  naar Odda en de 7 naar Øvre Eidfjord, om op zondagmiddag 16 uur te eindigen bij de Sæbø Camping. We hebben maar 118 km gereden……maar je doet er eindeloos over, vanwege alle smalle weggetjes, tunneltjes, even stoppen tussendoor want ‘het is overal zo mooi’.

Onderweg na Odda komen we vanzelf langs de Låtefossen, een toeristisch drukbezochte “tweeling-waterval” met een hoogte van van circa 165 meter. Toeristisch of niet, het is prachtig die dubbele val!

En ook deze route is weer aan te bevelen, aan de linkerkant het Sørfjord, een 38 km lange tak van de Hardangerfjorden en rechts het Hardangervidda National Park.

Eidfjordvatnet waar we nu staan, is een meertje met verbinding naar het Eidfjord, ook een aftakking van de Hardangerfjorden.
Hier blijven we eens minimaal 2 dagen staan, moegereden van alle bochten (dan kun je de Nederlandse rechte wegen waar je 100 km kan rijden toch wel weer waarderen!) en morgen graag weer eens de benen strekken voor een langere wandeltocht.

3 gedachten over “Weekend van 7-8 juli in Røldal en Øvre Eidfjord”

  1. We volgen het met veel plezier, veel komt ons bekend voor, ook de tweelingwaterval, daar is ook zo’n soevenierwinkeltje bij kunnen we ons herinneren. Rust maar lekker uit morgen en geniet van de omgeving. Liefs van pa en moe.

  2. José van Vlokhoven

    Tjonge wat is het daar mooi – geniet van het leven, je bent er maar even.
    En nog gefeliciteerd met jullie 25 jaar getrouwd zijn.

  3. Mooie vakantie, da’s duidelijk! Ik ga maar weer eens de nachtdienst draaien…. groetjes uit jaloers Nuttvillage.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven