Wie samen kan reizen, kan ook samen leven…

“Wie samen kan reizen, kan ook samen leven” heeft Simon Carmiggelt ooit gezegd. Wij hebben nu 3 maanden in een kleine camper gereisd, camperbed, keuken, toilet en cabine gedeeld en onderweg 1 x een meningsverschil gehad en ik weet niet eens meer waarover 😉 Nu leven wij al 31 jaar samen, dus is het niet raar, denk ik, dat we ook goed samen kunnen reizen. Alleen zo lang op zo weinig vierkante meters hebben we nooit eerder gedaan.

Wat ons betreft was het een adembenemende reis, we hebben zoveel gezien en van zoveel dingen genoten. Voor mij waren er een paar hoogtepunten: de Zweedse scherenkust van Loftahammer; de poolcirkel; de Noordkaap; de eilanden Senja, Vesterålen en de walvissafari, en de Lofoten; Abisko NP en de bergen van Idre.

En we hebben onderweg ook veel van elkaar genoten, dat vooral! En lol gehad 😉

De thuiskomst op zaterdagmiddag 22 augustus was geweldig, slingers in huis, bos bloemen op tafel en al een hele fotocollage van onze reis in een prachtige fotolijst stond klaar (hangt inmiddels op het toilet).

En leuk ons huis weer te zien, en de tuin en verenigd te worden met onze kinderen en aanhang (Manon!) en natuurlijk de katten. Olaf heeft één hele dag alleen maar gek gedaan in het gras, rollebollen zeg maar en Knöt was tussen ons in op de bank niet weg te slaan…

Onze hoofden zitten vol van al het moois en alle indrukken die we hebben opgedaan en het is goed. Een aanrader voor iedereen vinden wij, om zo’n reis te maken als je nog ‘jong van leden’ bent.

We zijn inmiddels een week geaard in Eefde en het leven gaat gewoon voort: werk, tuinonderhoud en het huishouden, alsof we nooit zijn weggeweest! En Ronald heeft weer een kaal hoofd 🙂

Allemaal dank voor het lezen van deze reisverslagen en de leuke reacties die we mochten ontvangen!

12 gedachten over “Wie samen kan reizen, kan ook samen leven…”

 1. Het was super leuk om te lezen hoe fijn jullie het gehad hebben. Het was of ik een beetje mee reisde. Bedankt voor de verhalen en tot kijk in Nederland.

 2. Bedankt voor het mogen “meereizen”. Het was steeds weer leuk te lezen.

  Ook deze blog, een mooie afsluiter en weer een begin van….”waar zullen we de volgende keer eens naar toe?” ( Al zal dat al wel een beetje in jullie hoofden zitten!)

  Tot bij jullie of bij ons, groetjes, Gerton en Karin

 3. Dank je voor het mogen meelezen van jullie reis.
  Ik heb inspiratie opgedaan en het lijkt mij ook erg mooi om dit ook eens te doen.

  1. Dank je Giny, een groter compliment kun je ons, en met name blogschrijfster Hanneke, niet geven!
   Alvast veel plezier met de voorpret toegewenst, want dat is ook al leuk!
   😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven