Zweden, here we come

Zaterdag eind van de ochtend, de 15e juni via Pesse richting Noord Duitsland. ’t Is dat we zo graag naar Zweden willen, maar het stuk naar Bremen en Hamburg is altijd oersaai, in ieder geval geen enkele file gezien! Eind van de middag komen we aan op de doorgangscamping in Lübeck-Schönböcken. Hier hebben we in 2008 ook al eens met de camper van Karin en Gerton gestaan en dat was prima bevallen.

De volgende ochtend tussen 10 een 11 uur vol verwachting op weg naar de boot van Puttgarden naar Rødby (DK). Ca. 3 x per uur vertrekt er eentje, dus lang hoeven we niet te wachten. We zijn de enigen op de boot met een kopje koffie en een hapje fruit om 12 uur….. Alle anderen hebben borden vol met worst, patat en bierrrrr. Nu houden we erg van bier, maar nu al? En moeten die mensen straks niet gewoon in hun camper of auto stappen om hun weg te vervolgen? Rare jongens die Duitsers en Denen….

Naast ons op de boot staat toch ons grote vermaak een supersnelle trein uit Hamburg, de rails liggen vast in de veerpont (Aaaaaaah daar zitten natuurlijk al die bierdrinkers in!). De trein mag als eerste voet op Deense bodem zetten.

Nu ff doorrijden door Denemarken richting de Öresundbron (brug) van Kopenhagen naar Malmö, ook dit stuk niet niet de allercharmanste route, maar een andere is er niet. Met de Bropas (alweer van Karin en Gerton!) kost het ons vooralsnog niets deze prachtige tolbrug te passeren en Zweden binnen te rijden.
Er moet nu wel even vermeld worden dat de ‘campert’ het geweldig doet! Die tuft onverstoorbaar door.

Tja en nu….? Een heel vastomlijnd plan hebben we niet, we willen sowieso naar de Höga Kusten, de naam zegt het al: richting het Hoge Noorden, aan de oostkust bij de Botnische Golf. Maar gaan we rechtsom om linksom? Het weer is overal mooi, zo rond de 20-22 graden, dus dat maakt voor de reis niet uit.

Dus…gaan we gewoon rechtdoor! In Zweden kun je alle kanten op. Het boekje ‘Charme Camping’, welke Ronald vorig jaar van Laurens op z’n verjaardag heeft gekregen, biedt weer eens uitkomst (was ook ideaal in Noorwegen). We kijken gewoon op de route omhoog welke charme camping er in de buurt ligt en die pikken we er uit.

Ditmaal wordt het Camping Bolmen in Ljunds Kommun, aan het meer Bolmen natuurlijk. Onderweg wat regen, maar die trekt nu vrolijk weg. De receptie was ooit (tot 1966) het station van het plaatsje Bolmen, de buitenkant is volgens mij nog onveranderd gebleven! De eigenaresse Gunilla doet ernstige pogingen ons les 3 van ‘Zweeds op reis’ te leren (de eerste 2 lessen hebben we thuis bestudeerd…). En als ze langzaam praat lukt het aardig haar te verstaan, maar als ze al te enthousiast wordt gaan we toch maar weer over op Duits en Engels, door elkaar. gaat helemaal prima! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven