Blog

Honderden jaren oud en staat nog als een huis

The Cotswolds en Oxford

Woensdag 16 augustus deden we lekker rustig aan ’s morgens. Na het inpakken reden we noordwaarts het binnenland in, naar de Midlands. Daar ligt een streek die bekend staat als een gebied van “Outstanding Natural Beauty“: The Cotswolds. In het oud-Engels betekent cod iets als ‘hooggelegen open land’ en wold betekent heuvels.

The Cotswolds en Oxford Lees verder »

Een enorm complex

Via Westerham en Penshurst Place naar Eastbourne

Donderdag 10 augustus zijn we nog maar net onderweg richting de zuidkust als we door het plaatsje Westerham rijden. Dat ziet er schattig uit! We stoppen bij de Public Parking en lopen via een klein voetpad naar het stadje. We wippen even de ‘Virgin Mary’s Church’ binnen, en maken foto’s van het oude kerkhof. Mooi

Via Westerham en Penshurst Place naar Eastbourne Lees verder »

Down House op z'n mooist (foto © Ronald de Caluwé)

Down House – The Home of Charles Darwin

Voor mij (Ronald) bevindt zich een belangrijk hoogtepunt van deze vakantie op deze eerste echte vakantiedag. Al jaren wil ik graag een bezoek brengen aan het huis waar Charles Darwin, de ‘bedenker’ van de evolutietheorie, neerstreek na zijn grote reis met de Beagle: Down House.

We hadden alles goed voorbereid en dus ging het ’s ochtends van een leien dakje. De route die Google Maps bedacht had (een mooi binnendoortje van ongeveer 20 minuten) bleek helemaal niet te kunnen.

Down House – The Home of Charles Darwin Lees verder »

Scroll naar boven