meer

Blauw, blauwer, blauwst

Svartisen gletsjerwandeling

Maandag 30 juli was het tijd om weer huiswaarts te rijden. Niet rechtstreeks, we hebben bijna drie weken de tijd voor de thuisreis. Op de Poolcirkel ontdekten we een mooie gletsjerwandeling, bijna op de route, en aangezien het weer eigenlijk optimaal was, besloten we de wandeling te gaan maken.

Svartisen gletsjerwandeling Lees verder »

Prachtig groen, paars en rood

Van Sveriges Lustgård naar Store Mosse

Zondag 16 augustus is weer rustdag, we blijven vandaag op Djulöbadets Camping in Katrineholm staan. Het is prachtig weer, weer 😉 Zo 23 graden en een blauwe lucht met witte schapenwolken. ’s Ochtends doen we niks, beetje surfen op het goede Wifi internet, blogjes plaatsen en filmpjes kijken onder de luifel.

Van Sveriges Lustgård naar Store Mosse Lees verder »

Veel beschilderd houtwerk in de kerk

Onderweg naar Stockholm…

Nu naar Stockholm. Dit is één streep naar ‘rechtsonderinhetmiddenvandekaart’ via Rv 70. Op 8 augustus eerst van Idre naar Särna; tot 1644 behoorden deze dorpjes nog bij Noorwegen lees ik reisboek. Daarna stoppen we langs de Dalälven (enorm lange rivier in dit gebied) zo 2 uurtjes op een ‘Lägerplats’.

Onderweg naar Stockholm… Lees verder »

Onze handtekening bij de gedenksteen op de Flatruet

Östersund City en Härliga Härjedalen

Vanochtend, dinsdag 4 augustus, weer in het zonnetje buiten ontbeten op camping Frösö, er staat wel een straffe bries, maar met een vestje aan prima te doen. We gaan nu richting de hoogst berijdbare bergweg in de zomer van Zweden, spannend!

Östersund City en Härliga Härjedalen Lees verder »

Interieur van de oude wilderniskerk...

Wandeling naar Pielpajärven wilderniskerk

Woensdag 24 juni tegen 10 uur opgestaan (Finse tijd, dat wel), nog nagenietend van het prachtig gekleurde avondmeer van Inari. We hebben wat getutteld en gedoucht en in de middag de parkeerplek opgezocht achter het Samenmuseum SIIDA van Inari om een ca. 10 km lange wandeling te maken naar de Pielpajärven wilderniskerk.

Wandeling naar Pielpajärven wilderniskerk Lees verder »

Heel veel mos

Norra Kvills National Park

Vrijdag 5 juli. Vanochtend de 3,1 km wandeling gemaakt en nog een extra omweggetje naar een meertje, waardoor we al gauw 2 uur onderweg zijn geweest. Weer veel klauteren en vaak stilstaan om al het moois te bewonderen. Op de top (de Idhöjden) een prachtig uitzicht. Het is echt een rommelbos, een mooi zootje bij elkaar:

Norra Kvills National Park Lees verder »

Door korstmossen gekleurde stenen

Wandelroute om het Bjårnvatn en Stavkyrkje, zondag 22 juli

Vanochtend geen wekker, toch worden we telkens tegen half negen gewoon lekker wakker.Weer rustig ontbeten en nu dus de ruim 5 km wandelroute om het Bjårnvatn gelopen. Lekker rustig weer en niet te koud. Volgens de eigenaresse van de Bøen camping (die er overigens echt uitzag als een clown in een soort zwart mannenpak) zouden we

Wandelroute om het Bjårnvatn en Stavkyrkje, zondag 22 juli Lees verder »

Scroll naar boven