Berichten met trefwoord "zon"


Trevligt Bönhamn

Trevligt Bönhamn


Gepost door op 25 juni 2013 in 2013, Zweden | 3 reacties

Dinsdag 25 juni: ‘such a beautiful day’…

Via de Höga Kusten bron direct rechtsaf van de E4 gegaan en een rondje op de Hörnaberget gewandeld met een mooi uitzicht op het begin van de Höga Kusten en deze brug.

Daarna op aanraden van Karin naar het schattige gewezen vissersdorpje Bönhamn gereden.

Lees verder

Vanochtend, op donderdag 19 juli, lekker lang uitgeslapen, we hoorden weer regendruppels tikken op het camperdak…. Toen we tegen 10 uur eens naar buiten keken, bleek er een bleek zonnetje zijn best te doen en hebben we lekker buiten ontbeten.
Rond 12 uur maar eens opgestapt en weer een waanzinnig mooie weg gereden, het kan niet op in het Noorse!

Uitzichten op gele bergtoppen (geel van de mossen) op 1100 meter hoogte en daarna richting Tinn Augstby (naar de weg 364) via alweer een wit weggetje (ik noem ze maar natuurroutes, dat klinkt aardiger….). Deze ‘witte’ was prachtigdeprachtig, over een vlakte op 1300 meter hoogte en de smalte viel reuze mee, dus ik blij! Onderweg naar beneden reden we een stuk langs een rivier met super uitgesleten stenen, die we écht op de foto moesten zetten.

Lees verder
Stavanger en het Lysefjord

Stavanger en het Lysefjord


Gepost door op 6 juli 2012 in 2012, Noorwegen | 0 reacties

Woensdag 4 juli tegen 15 uur komen we dan door druilregen heengereden in Stavanger aan op de Mosvangen Camping aan het Mosvatnet (meer) midden in de stad op klein half uurtje lopen van het centrum.

Grappig zo’n stadscamping, veel te zien en ook nog eens na 23 uur muisstil, behalve dan de E39 die er langs loopt…..

De volgende ochtend vroeg uit de veren en daar stonden we ineens om 9 uur in het centrum tegen 2 enorme cruiseschepen aan te kijken. Het is prachtig weer en de meter staat op een graad of 25! We hebben er 2 uurtjes rondgelopen en daarna weer retour camping (12 uur check out time…).

Via weg 13 naar Lauvvik (ook al zo’n prachtige weg) de oversteek met de veerboot gemaakt naar Oanes en daar direct op een parkeerplaats aan het Lysefjord gaan staan.

Lees verder